Connecticut heeft miljoenen dollars van huurhulp beschikbaar voor huurders die verdienen tot of minder dan 80% van het gebied mediane inkomen en werden financieel beïnvloed door de pandemie.

Het Amerikaanse Ministerie van Financiën toegewezen geld aan elke staat, evenals bepaalde gekwalificeerde gemeenten, in Januari.

Connecticut ontving ongeveer $ 235,9 miljoen in deze ronde van noodhulp verhuur. De staat noemde zijn programma UniteCT, en het begon in Maart.

Tot $ 15.000 in huur en $ 1.500 in elektriciteit bijstand is beschikbaar per huishouden. Dat geld kan tot 12 maanden achterstallige huur en tot drie maanden toekomstige huur dekken. De bijstand kan alleen worden toegepast op huur en elektriciteit betalingen-niet huisdier, parkeren, laat of andere vergoedingen.

Dit programma richt zich op een verhoogde behoefte na een bevel van het Amerikaanse Hooggerechtshof eind vorige maand dat het mogelijk maakte uitzettingen opnieuw te hervatten na een maandenlang federaal verbod op uitzettingen wegens niet-betaling van huur. De Centers for Disease Control and Prevention heeft in September 2020 een verbod ingesteld op het in aanmerking nemen van uitzettingen.

Hearst Connecticut Media Group sprak met huisvestingsexperts en overheidsfunctionarissen en beoordeelde Programmarichtlijnen om een lijst van 10 dingen samen te stellen die u moet weten bij het aanvragen van huurbijstand.

1. Aanvragen zijn alleen online beschikbaar.
Om de toepassing te voltooien, moet u een link op de website van UniteCT gebruiken. Je hebt ook een e-mailadres nodig.

Als u geen toegang hebt tot het internet of de technologie waarmee u kunt inloggen op de portal, kunt u naar een van de 16 resource centers in de hele staat voor hulp. UniteCT heeft ook een bus die elke weekdag en elke andere zaterdag door Connecticut rijdt om evenementen te organiseren waarbij bewoners hulp kunnen aanvragen bij het huren. Een schema is online beschikbaar, Unitect directeur Dawn Parker zei.

2. U hebt documentatie nodig voor veel delen van de applicatie.
Veel delen van de applicatie vereisen documentatie. De meeste huurders zullen onder andere een kopie van hun huurovereenkomst, een bewijs van inkomen, identificatiedocumenten en een bewijs van financiële moeilijkheden moeten indienen. Connecticut laat huurders om zelf te getuigen van vele delen van de applicatie en maakt gebruik van gekwalificeerde census traktaten om inkomen te bewijzen in veel gevallen.

Verhuurders zullen ook hun identiteit te uploaden, W9, lease, huur achterstallige documentatie en bewijs van eigendom, Parker zei.

3. Huisvestingsadviseurs zijn beschikbaar om te helpen.
Naast de Unitect Mobile Bus Resources en resource centers in de hele staat, heeft UniteCT medewerkers beschikbaar om bewoners te helpen hun applicaties in te vullen en vragen te beantwoorden.

Medewerkers zijn te bereiken op 1-844-864-8328. Voor technische bijstand kunt u een screenshot van het probleem e-mailen naar [email protected] volgens de website van UniteCT.

4. Verhuurders hoeven het verschuldigde bedrag niet te verlagen.
In het begin van het programma moesten verhuurders het verschuldigde huurbedrag met 15% verlagen om deel te kunnen nemen. Na het ontvangen van feedback van verhuurders, staatsambtenaren verwijderd deze eis.

Het geld dekt nu tot 12 maanden achterstallige huur en tot drie maanden toekomstige huur. Late kosten zijn niet inbegrepen, Parker zei.

5. Als een verhuurder niet wil deelnemen, huurders hebben opties.
De aanvraagprocedure vereist input van zowel huurders als verhuurders. Sommige huurders hebben gemeld dat verhuurders niet willen deelnemen, zei Pamela Heller, een staf advocaat bij de Connecticut Fair Housing Center.

UniteCT probeert te werken met verhuurders die niet bereid zijn om deel te nemen aan het programma. Personeel bellen de verhuurder en proberen om het probleem op te lossen.

Als dat niet werkt, probeert UniteCT te helpen door uitzettingspreventieprogramma ‘ s en door bewoners te verbinden met diensten. Als huurders een nieuwe plek vinden om te wonen, zal UniteCT de borg en tot drie maanden huur dekken, Parker zei.

6. Immigranten kunnen zich aanmelden zonder hun papieren online in te dienen.
Voor immigranten die hun papieren niet online willen indienen, werkt UniteCT samen met het Connecticut Institute for Refugees and Immigrants. Huurders kunnen contact opnemen met het instituut om een aanvraag in te vullen, volgens de website van het Instituut.

7. U moet controleren op uw Aanvraag status.
Heller werkt vaak met mensen die toegang proberen te krijgen tot huurhulp. Heller adviseert dat huurders die een huurbijstand aanvragen vaak inchecken op de status van hun aanvraag.

“Je moet blijven op de top van het,” Heller zei. “Je kunt niet zomaar je documenten indienen en wachten. Lees al uw e-mails, communiceren met hen zo veel als je kunt.”

8. Het inkomen wordt bepaald door de grootte van het huishouden.
Huurders die verdienen tot 80% van hun gebied mediaan inkomen komen in aanmerking voor bijstand. Het aantal varieert per stad en de grootte van het huishouden.

9. Er komt meer geld in de staat.
De staat heeft ongeveer $235,9 miljoen aan huurhulp ontvangen van het Amerikaanse Ministerie van Financiën. Het departement is ingesteld om een tweede ronde van financiering uit te delen in de komende maanden, na de passage van Congressional acts die gedeeltelijk gericht zijn op het helpen van de Amerikaanse bewoners te herstellen van de economische gevolgen van de covid-19 pandemie.

10. Verhuurders kunnen geen uitzettingen indienen zonder een unitect zaaknummer.
Volgens een bevel van gouverneur Ned Lamont … kunnen verhuurders geen ontruimingen indienen zonder een unitect-zaaknummer. Dit betekent dat verhuurders en huurders moeten deelnemen aan het assistentiesysteem voordat een uitzetting wegens niet-betaling van de huur kan worden ingediend.

De macht van de gouverneur loopt deze maand af.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may also like