Alibaba belooft $ 15,5 miljard aan’ gemeenschappelijke welvaart ‘ rijden

3 sep by thaiphan

Alibaba belooft $ 15,5 miljard aan’ gemeenschappelijke welvaart ‘ rijden

Bloomberg) — Alibaba Group Holding Ltd. beloofde 100 miljard yuan ($15,5 miljard) over vijf jaar in de richting van Xi Jinping ‘ s “common prosperity” visie, steeds de nieuwste tech reus om de brede doelstelling van China bankroll om de rijkdom te delen.

China ‘ s op een na grootste bedrijf zal het geld verspreiden tussen 10 initiatieven met betrekking tot investeringen in technologie en ondersteuning voor kleine bedrijven, de door de overheid gesteunde Zhejiang Daily meldde donderdag. Een Alibaba woordvoerder bevestigde het rapport, zonder uit te werken. De aandelen van het bedrijf werden weinig veranderd in New York trading.

Alibaba sluit zich aan bij een groeiend aantal van haar grootste collega ‘ s in de belofte om terug te geven na het accumuleren van enorme rijkdom tijdens een decennium lang mobiel internet boom. Pinduoduo Inc., de snel stijgende online commerce reus nu uitdagende Alibaba op het platteland, beloofde zijn volgende $1,5 miljard in winst aan het welzijn van de boeren. Tencent Holdings Ltd., China ’s meest waardevolle bedrijf, zei vorige maand het zal het bedrag van het geld dat het toewijzen voor sociale verantwoordelijkheid programma’ s verdubbelen tot ongeveer $15 miljard.

Ze worden vergezeld door een groeiend aantal tech miljardairs, van PDD ‘ s Colin Huang tot ByteDance Ltd.’S Zhang Yiming en Xiaomi Corp.’ s Lei Jun, in het doneren van grote sommen aan een overvloed aan oorzaken. De vrijgevigheid valt samen met een periode van intensievere controle over de groeiende macht en invloed van China ‘ s grootste bedrijven van Tencent tot Alibaba, die een boete van $2,8 miljard kreeg voor het vermeende misbruik van zijn marktdominantie.

Lees verder: Chinese bedrijven haasten om Xi ‘s’ Common Prosperity ‘ Slogan omarmen

Wat Bloomberg Intelligence Zegt

Alibaba ’s plan te plegen 100 miljard yuan ($15,5 miljard) om te helpen de financiering van het vasteland van China’ s push voor “gemeenschappelijke welvaart” wijst op een grotere sociale verantwoordelijkheid, is gemakkelijk betaalbaar en kan helpen bij het oplossen van de regelgeving zorgen; het kan dramatisch kijken, maar onze onderliggende visie op de verkoop en de winst is onaangetast. Het bedrag, te worden ingezet door 2025, is slechts 31% van de huidige Alibaba ‘ s cash balance en vergelijkt met de trailing 12-maanden gratis cash flow van $ 24 miljard. De Overeenkomst zet ook Alibaba meer op pariteit met Tencent, die eerder had opgevoerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *