China ‘ s SMIC te investeren $ 8,87 miljard voor nieuwe chip fabriek in Shanghai

3 sep by thaiphan

China ‘ s SMIC te investeren $ 8,87 miljard voor nieuwe chip fabriek in Shanghai

SHANGHAI (Reuters) – China ‘ s Semiconductor Manufacturing International Corp zal investeren $8,87 miljard aan het bouwen van een chip fabriek in Shanghai, zei het op vrijdag, uitbreiding van de capaciteit te midden van een wereldwijde Chip tekort als Beijing duwt om de onafhankelijkheid in de sector te stimuleren.

De uitbreiding door China ‘ s grootste chipmaker komt als het tekort rammelde de auto-en elektronica-industrie, het stimuleren van nieuwe capaciteitsplannen door bedrijven als Taiwan Semiconductor Manufacturing Corp Ltd en GlobalFoundries.

SMIC zei dat het overeengekomen om een productielijn te bouwen met een maandelijkse capaciteit van 100.000 12-inch wafers in de Lingang Free Trade Zone (FTZ) in het Pudong district van China ‘ s business hub.

Het plan zal zich richten op gieterijen voor geïntegreerde schakelingen en technologiediensten op procesknooppunten voor 28 nanometers en hoger, ondersteund door een joint venture die voor een meerderheid in handen is van SMIC.

De joint venture partner is de Lingang FTZ, en het bedrijf zei dat het zou zoeken naar andere investeerders in het bedrijf met maatschappelijk kapitaal van $ 5,5 miljard.

Andere bedrijven met fabrieken in de zone zijn Contemporary Amperex Technology Co Ltd en Tesla.

SMIC wordt gedeeltelijk ondersteund door China ‘ s staat-gelieerde chip fonds.

In het afgelopen decennium heeft de regering miljarden uit het fonds gestort om binnenlandse chipbedrijven te helpen bij het inhalen van wereldwijde rivalen in Japan, Korea en de Verenigde Staten, hoewel SMIC tegenhangers daar achterblijft. SMIC ‘ s onthulling van de nieuwe fab volgt soortgelijke uitbreidingsplannen in de afgelopen maanden voor nieuwe fabrieken in Shenzhen en Beijing.

Het bedrijf staat ook op een zwarte lijst van de Amerikaanse regering die ontkent dat het geavanceerde productie-apparatuur van Amerikaanse leveranciers. De Verenigde Staten citeerden nationale veiligheid zorgen en SMIC heeft ontkend banden te hebben met het leger van China.

De maatregelen verstoorden de plannen van het bedrijf om te verhuizen naar high-end chip maken, maar de financiële prestaties is sterk geweest als de chip tekort heeft de vraag gestimuleerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *