Toen de Oktober temperatuur eindelijk onder de 50 graden, mijn vrouw Marsha pakte een zak cranberry bonen die was kwijnend in de kast in de zomer en zet ze te weken. De volgende dag, met behulp van wortelen, selderij en een gerookte ham hock van Ox Hollow Farm in Roxbury, zette ze alles op sudderen. Het soepseizoen was aangebroken.

Als het weer rilt, lijken we te hunkeren naar stevige, langzaam gestoofde soep, niet alleen thuis, maar ook in restaurants. Herfst soepen kunnen Ingrediënt gedreven (butternut squash iedereen?) of gewoon rib-sticking tarief aan de macht door de verandering van het seizoen.

Soepen, zowel plain als fancy, zijn een steunpilaar bij informele lunchplekken en cafés. Bij Gruel Britannia in Fairfield laat chef-kok/eigenaar Karen Hubrich soepen sudderen: wortelappelpompoen; linzen met portobello en spinazie; de favoriete mulligatawny uit het Britse Rijk; en de suggestief benoemde luxe paddenstoel met brie en truffelolie.

De Dilly Duck Shop op de Norwalk-Wilton grens heeft het hele jaar door een stevige tomatentoeslag. Dit najaar zal de New England-geïnspireerde keuken zich wenden tot kabocha squash, broccoli, en gouden linzen voor seizoensgebonden soepen afgewerkt met hun handtekening splash van olijfolie en handvol rucola.

De buurt Silvermine markt in New Canaan werd al vroeg erkend voor zijn smaakvolle soepen door recensent Patrica Brooks. Chef-kok / eigenaar Scott Kaluczky kookt pompoensoep op twee manieren-ofwel licht gekruid waardoor de smaakvolle pompoen doorschijnt, of met de appels en taartkruiden die tegenwoordig zo populair zijn. Zijn groente-linzen is stevig en de rijke kip met orzo schijnt de zieken te genezen.

In Kneads Bakery Cafe in Saugatuck, Chef Daniel Moreno is het draaien van een aantal fascinerende soep smaak combinaties, waaronder geroosterde knoflook en boerenkool met nodine ‘ s bacon, 24 maanden gerijpte Parmigiano en knapperige boerenkool; heirloom squash met pecannoten, crème fraîche, appels en knapperige salie; en kastanje appel met ingemaakte peren, bruine boter en esdoorn crème fraîche. Dan wil ik alles laten vallen en overrijden.

Je kunt er zeker van zijn dat het team van chef Caitlin McGowan en eigenaar Bill Taibe deze herfst een paar lekkere soepen zal maken in het Art Space Cafe in Norwalk. We hebben al geroosterde Wortelsoep met kokosyoghurt gezien, en het seizoen is net begonnen.

Old-school fine-dining restaurants gebruikt om een “soup du jour,” meestal gecombineerd met kaas-korst Franse ui soep of kreeft bisque. Je ziet niet veel, maar veel van de beste lokale restaurants krijgen de voorraad pot gaan voor creatieve seizoensgebonden soepen in deze tijd van het jaar.

Chef-kok Ben Freemole in de taverne bij Graybarns in Silvermine neemt voetgangers bloemkoolsoep en tilt het naar het penthouse met winter truffelsaus en een royale handvol geschoren truffels. Met caldo Gallego (Galicische bouillon) duikt chef-kok/eigenaar Renato Donzelli van Westport ‘ s Basso Restaurant and Wine Bar in zijn Spaanse erfgoed voor een soep van Jamon Iberico, Spaanse chorizo, kikkererwten en groenten geserveerd met een plakje gegrilde ciabatta. “Beste ding om te hebben op een koude dag!”hij adviseert.

Wortel top keukens, een gebied boerenmarkt steunpilaar, heeft een trouwe aanhang voor soepen. Als het seizoen beweegt weg van gazpacho (hun is legendarisch) zullen ze draaien om hearter tarief. Ik word aangetrokken door hun bourbon erwt en 16 bonen met cider gestoofde gerookte kielbasa. Wekelijks aanbod zal variëren. Als het marktseizoen slingert, kunt u ophalen bij hun Black Rock kitchen in Bridgeport en in Redding.

Marsha ‘ s soep was warm en heerlijk met een handvol pasta en de geraspte ham van de hock gegooid in. Er ligt nog meer in de vriezer voor nog een koude dag. Haar repertoire omvat ook bloemkoolpotage en Zweedse gele erwtensoep. Na een vakantie kalkoen, is er meestal een partij wilde rijst en champignonsoep gemaakt met bouillon van de botten.

Zelfgemaakte of chef-bereid, dit is het seizoen om te genieten van een bevredigende kom.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may also like