Met films als” A Haunting in Connecticut “en de thuisbasis van twee van de meest beroemde paranormale onderzoekers aller tijden, Ed en Lorraine Warren, Connecticut heeft een reputatie verdiend als een” spookachtige ” plek.

Maar waarom is dat?

Volgens Charles Rosenay, auteur, ghost tour gastheer en oprichter van Stratford ‘ s Fright Haven, Connecticut staat als een “barometer” onder andere staten voor zijn zogenaamd “belachelijk spookachtige” aard.

“Mensen uit andere staten bedenken dat Connecticut is een spookstaat,” Rosenay zei. “Mensen kennen Gettysburg. Gettysburg staat erom bekend dat het erg spookt, maar mensen in Gettysburg zullen zeggen ‘ Ja, we zijn spookt, maar niet zoals Connecticut.’”

Hij gelooft dat deze reputatie te wijten is aan de staat ‘ s soms gewelddadige geschiedenis.

“Connecticut is erg historisch. Het heeft vele Brutale oorlogen door de jaren heen gehad en wat ik denk dat er op bepaalde plaatsen gebeurt is dat als het een geschiedenis van bloedvergieten of lijden heeft, dan blijven de oorspronkelijke krachten, gevoelens en entiteiten die dat lijden hadden,” Rosenay zei dat hij gelooft. “Het gaat nooit weg.”

Een van de eerste belangrijke gevallen van strijd in Connecticut was de Pequot Oorlog, die werd uitgevochten tussen de Pequot stam en vroege kolonisten te beginnen in 1636. Aan het einde van de tweejarige oorlog, die leidde tot gebeurtenissen zoals het “Mystic Massacre”, werden ongeveer 600 Pequot-stamleden gedood en velen werden als slaaf verkocht, volgens het Mashantucket Pequot Museum.

De daaropvolgende Onafhankelijkheidsoorlog had veel veldslagen in Connecticut, met name in Groton en Ridgefield, wat leidde tot een aantal slachtoffers. Vorig jaar nog werden een aantal skeletten gevonden onder een huis in Ridgefield, dat volgens historici toebehoorde aan soldaten die stierven tijdens de Slag bij Ridgefield in 1777.

Een andere historische gebeurtenis die context toevoegt aan het argument dat Connecticut een “spookstaat” is, zijn de heksenprocessen in Connecticut.

De Connecticut Witch Trials, die vier decennia voor het nabijgelegen heksenproces van Salem plaatsvonden, probeerden meer dan 57 personen voor hun vermeende betrokkenheid bij het occulte tussen 1647 en 1692, wat resulteerde in 16 veroordelingen en 14 tot 16 executies, blijkt uit de gegevens.

“Toen Connecticut’ s heksenverwijdering begon, was slechts een enkele getuige nodig om een proces en veroordeling op te zetten. Als men een wraakzuchtige vijand had of iemand die financieel zou kunnen winnen van iemands ondergang, dan zou een hekserij vervolging kunnen resulteren, “een tijd artikel getiteld” The Witch Trials That America Forgot ” Staten.

Terwijl het Connecticut was die New England ‘ s eerste heksenvervolging organiseerde en de eerste grootschalige heksenprocessen in de Amerikaanse koloniën lanceerde, zouden de heksenprocessen in Connecticut vertragen en uiteindelijk worden overtroffen door de nabijgelegen heksenprocessen in Salem.

Salem was een meer grandioze vervolging, met 156 mensen beschuldigd van hekserij van 1692 tot 1693, wat resulteerde in 30 veroordelingen en 19 executies. Tussen 1647 en 1654 sprak Massachusetts de helft van de mensen vrij voor hekserij, terwijl Connecticut alle zeven veroordeelde en ophing.

“Tijdens deze vroege periode van heksenjacht in New England, Connecticut bleek veel, veel hardere behandeling van verdachte heksen dan Massachusetts, “Walter Woodward, de staat historicus, zei op” New England ’s andere heksenjacht,” een recente lezing in de Darien Library.

Voorbij de geschiedenis, Connecticut hosts zijn eerlijk deel van de eigenaardige en verlaten sites die mensen hebben gevuld met verhalen van spoken en buitenaardse verschijnselen. In April van dit jaar, ging een paranormaal onderzoeksteam het Ansonia opera house binnen en beweerde “schaduwmensen” en een “geit humanoïde gevonden te hebben.”Het team beweerde dat er ongeveer 40 entiteiten in het gebouw woonden. Gebouwd in 1869 en verlaten sinds 1971, de 900-capaciteit opera house ‘ s vermeende spook geschiedenis is uitgebreid besproken door de jaren heen. Andere sites rond de staat gebonden aan spookverhalen zijn Booth Memorial Park in Stratford, Fairfield Hills in Newtown en het Sterling Opera House in Derby.

Deze verhalen, die vaak worden aangeduid als stedelijke legendes, nemen vele vormen aan in Connecticut. Rosenay gelooft dat hoewel er” onverklaarbare dingen “rond de staat,” alles heeft een basis.”

Bijvoorbeeld, Ida Richards, een 19e-eeuwse Norwalker, werd zo verteerd door de vroegtijdige dood van haar verloofde dat ze op zijn graf op Pine Island Cemetery lag en stierf aan een gebroken hart, de New York Times gemeld in 1879. Sommigen geloven, ze achtervolgt nog steeds de 300-jaar-oude begraafplaats, Norwalk Historical Society programma evenementen coördinator Samantha Kulish-Fargione vertelde Hearst Connecticut.

Elke Halloween sinds 2011, De historical society gastheer van de Haunting op Mill Hill, een van Norwalks vier historische begraafplaatsen en de derde oudste begraafplaats in de stad, om andere ongewone gebeurtenissen te markeren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may also like