Tussen Fairfield ‘ s Sullivan Independence Hall en het Fairfield Museum and History Center, is er een ondiepe depressie in de grond. Het is een bescheiden stukje groen, hier en daar verspreid met hoge bomen.

Van buitenaf zou niemand weten dat het ooit een vijver was om de geldigheid van hekserij te bepalen.

Vrouwen beschuldigd van hekserij werden vastgebonden en ondergedompeld in de vijver. Dorpelingen zouden proberen om de vrouwen onder te dompelen, volgens Dr. Anna Lawrence, een professor aan Fairfield University.

“Als ze terug vochten en ze dreven — als ze overleefden — werden ze vervolgens beschuldigd van hekserij omdat ze duidelijk de hulp van de duivel hadden met het drijven,” zei Lawrence. Lawrence heeft een doctoraat in de vroege Amerikaanse geschiedenis en de geschiedenis van vrouwen en specialiteiten in religie en RAS in Amerika.

Connecticut heeft een rijke geschiedenis als het gaat om heksenprocessen. Volgens Lawrence waren 11 van de 15 heksenexecuties die plaatsvonden tussen 1647 en 1663 in Connecticut.

“Wanneer we aan heksen denken, denken we natuurlijk aan Salem en de heksenprocessen van 1692, maar wat de meeste mensen niet te veel weten is de lange geschiedenis van de heksenjacht in Connecticut en de zeer interessante wendingen die daar gebeurden, “Walter Woodward, de staat historicus, zei op” New England ’s Other Witch Hunt,” een recente lezing in de Darien Library.

“Vrouwen kunnen heksen worden genoemd om twee redenen die niets te maken met hen eigenlijk het beoefenen van tovenarij had,” Lawrence zei.

Het eerste type vrouw, volgens Lawrence, was iemand die als uitgesproken of schurend werd beschouwd, die “haar hoofd te hoog hield”, maar geen status in de Gemeenschap had en niemand had om voor haar in te staan. Dit type vrouw had waarschijnlijk ook geen mannelijke erfgenaam of was kinderloos en woonde aan de rand van de gemeenschap. De tweede soort vrouw die meestal werd beschuldigd van hekserij was een vrouw die misschien een bepaalde status had, maar werd gevangen in het midden van een conflict tussen twee strijdende families.

Twee vrouwen die ondergedompeld werden in wat Fairfield ‘ s “ducking pond” werd genoemd, werden gevangen in zo ‘ n familieconflict. Mercy Desborough en Elizabeth Clawson werden beiden beschuldigd door een bediende in het huis van Daniel Westcott, volgens Lawrence. Clawson werd onschuldig verklaard, terwijl Desborough schuldig werd verklaard en later gratie kreeg voor alle misdaden.

“Heksensporen” waren een andere vermeende indicator van hekserij. Volgens Lawrence kan een heksenmerk van alles zijn, van een moedervlek tot een moedervlek tot een huidflap. De tekens waren vermoedelijk ” het duivelsmerk “en konden worden gebruikt om heksen'” familiars ” (hun dierlijke metgezellen) te voeden.

Alice” Alse ” Young, Windsor
Alice Young was de eerste persoon die werd veroordeeld voor Hekserij en ter dood werd veroordeeld in de staat Connecticut en in alle 13 kolonies, volgens de juridische afdeling van Connecticut.

Hoewel ze Uit Windsor kwam, vond haar executie plaats op 26 mei 1647 op Meeting House Square in Hartford, waar nu het Old State House staat.

In 2017 heeft de gemeenteraad van Windsor Young officieel vrijgesproken, samen met Lydia Gilbert, een andere inwoner van Windsor die werd geëxecuteerd wegens hekserij. Hetzelfde jaar hield de stad een herdenkingsdienst voor de slachtoffers van de heksenprocessen in Connecticut, volgens de website van de Judicial Branch.

Goodie Basset, Stratford
In 1651 werd Goodie Basset in Stratford opgehangen nadat hij hekserij had bekend, volgens de Bridgeport Library. Of die bekentenis onder dwang was of niet, de wereld zal het nooit weten. Goodie was waarschijnlijk ook niet haar echte voornaam, volgens Lawrence. Veel vrouwen gebruikten de bijnaam en het werd verondersteld om aan te geven dat iemand een goede vrouw was, en het wordt gespeld “Goodie” of “Goody.”

“Ze was een van degenen die werd gezien als schurend,” Lawrence zei. “Ze had maar een paar nakomelingen en ze had niet veel steun omdat haar man veel werkte en vaak afwezig was.”

Startford ice cream shop, Goody Basset ‘ s Ice Cream, is vernoemd naar de lokale legende.

Goodie Knapp, Fairfield
Familieconflict is de kern van Goodie Knapp ‘ s verhaal, volgens Lawrence.

“Goodie Knapp werd schuldig bevonden op basis van dit soort vage beschrijving dat er een vrouw was die haar hoofd rechtop hield,” zei Lawrence. “Ze was trotser dan ze zou moeten zijn, en Goodie Knapp leek te passen dat kenmerk.”

Terwijl Knapp in de gevangenis zat in afwachting van het proces, benaderden verschillende vrienden van de prominente stadsman Roger Ludlowe Knapp en drongen er bij haar op aan om Mary Staples, de vrouw van Ludlowe ‘ s vijand, Thomas Staples, te benoemen als een heks, volgens Lawrence.

Lawrence zei dat Knapp weigerde om Staples als een heks te noemen, zeggende: “Ik kan dat niet toevoegen aan mijn lijst van zonden.”

Knapp werd in 1653 opgehangen in wat volgens historici nu de wijk Black Rock van Bridgeport is. Nadat Knapp op de grond was neergelaten, verzamelden vrouwen zich om haar te onderzoeken en vonden geen “heksensporen”, volgens de Bridgeport bibliotheek

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may also like