Volgens recente gegevens stijgt het aantal gevallen van Coronavirus in 83 procent van de gebieden in het Verenigd Koninkrijk. Echter, Premier Boris Johnson stond er deze week op dat er “niets in de gegevens” was om te suggereren dat Groot-Brittannië strengere beperkingen nodig heeft. Het aantal covid-infecties is in heel Europa gestegen met de PM-waarschuwing dat zich in delen van het continent” stormwolken verzamelen”. Express.co.uk analyseert de laatste gegevens om te laten zien welke gebieden van het land zien gevallen springen het meest.

Covid-gevallen in het Verenigd Koninkrijk in de afgelopen week bedroeg 270.431, het equivalent van een percentage van 403,1 per 100.000 mensen, volgens het Coronavirus dashboard van de regering.

In vier regio ‘ s in het Verenigd Koninkrijk ligt het aantal gevallen boven het nationale gemiddelde coronavirus.

Deze regio ‘ s zijn het zuidwesten, het zuidoosten, de East Midlands en het oosten van Engeland, waar de percentages respectievelijk 492,7, 450,8, 424,9 en 413,8 per 100.000 inwoners bedragen.

Torridge is geïdentificeerd als de local authority area met het hoogste aantal covid – gevallen per 100.000 mensen in het Verenigd Koninkrijk op 876-dat is meer dan het dubbele van het gemiddelde in het Verenigd Koninkrijk.

Nog eens 211 plaatsen in het Verenigd Koninkrijk hebben case rates boven het Britse gemiddelde.

Na Torridge werden de hoogste percentages geregistreerd in Mid Ulster, Causeway Coast en Glens en Mid Sussex, waar de percentages respectievelijk 781,5, 772 en 737,5 bedragen.

Twee andere plaatsen hebben tarieven gelijk aan meer dan 700 gevallen per 100.000 mensen: North Devon en Gwynedd.

Een totaal van 11 lower-tier gebieden hebben case rates van meer dan 600, waaronder Vale of Glamorgan, Hinckley en Bosworth, Gosport, Selby, Teignbridge, Tandridge, Charnwood, Mid Devon, Elmbridge, Mid en East Antrim en Clackmannanshire.

Van alle 377 lokale gebieden in het Verenigd Koninkrijk, 86 procent hebben gezien een week-op-stijging van de tarieven, volgens de laatste gegevens.

Van de resterende gebieden, 52 zag een daling (14 procent), terwijl een onveranderd bleef.

De vijf plaatsen die de grootste week-op-week stijgingen zagen waren:

Torridge-omhoog van 483.1 tot 934.2
Midden Ulster-omhoog van 428,3 naar 819,7
Causeway Coast & Glens – omhoog van 510,5 tot 812,0
Rutland-omhoog van 269,3 naar 570,7
Gwynedd-omhoog van 465,8 naar 764,6.
Hoewel de gevallen in heel Engeland langzaam dalen, zijn er nog steeds veel gebieden waar het aantal nieuwe gevallen aanleiding geeft tot bezorgdheid.

Er zijn in totaal 11 gebieden waarvan is vastgesteld dat de prevalentie van het virus in de afgelopen zeven dagen is toegenomen, volgens de Symptoomstudie van Zoe Covid.

Het gebied met het hoogste aantal gevallen per 100.000 mensen was Thurrock met 5377 gevallen.

De overige 10 plaatsen waren Hammersmith en Fulham, Bolton, Manchester, Rochdale, Angus, Isle of Anglesey, Monmouthshire, Powys, Barnsley en Wakefield.

Nog eens zeven plaatsen hadden een vrij constante prevalentie van het virus in de afgelopen week, terwijl zeven gebieden zagen een daling.

Het voortschrijdende zevendaagse gemiddelde van de dagelijkse nieuwe coronavirusgevallen in Groot-Brittannië ligt nog steeds hoger dan het gemiddelde van de EU-27 en is dat sinds juni.

Het infectiepercentage van het Verenigd Koninkrijk, ondertussen, is gestegen met ongeveer 15 procent in de afgelopen 10 dagen.

Dit is gebaseerd op een basis die de afgelopen zes maanden steeds hoger lag dan het Europese gemiddelde.

Maar de piek van het Verenigd Koninkrijk was eind oktober toen het dagelijkse infectiepercentage per miljoen mensen bijna 700 was.

Dit percentage daalde tot 495 op 10 November, maar de afgelopen week is weer sterk gestegen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may also like