Een partnerschap tussen de staat, de Gemeenschap college systeem en een dochteronderneming van e-commerce reus Amazon zal niet-credit certificaat programma klassen aanbieden van opleiding in een verscheidenheid van computer en informatietechnologie vaardigheden vast te stellen, Gov.Ned Lamont zei maandag.

Amazon Web Services, die on-demand cloud computing platforms biedt aan particulieren, bedrijven en overheden, zal het curriculum voor de cursussen, die zal worden aangeboden via Connecticut community college systeem. De cursussen zullen kosten $ 795 en zal worden genomen over een periode van vijf tot zeven weken, volgens State Chief Operating Officer Josh Geballe.

“We zullen helpen met de kosten van de cursus voor mensen die het is een probleem voor,” Geballe zei. Het partnerschap heeft geen geld te betrekken veranderende handen tussen de staat en AWS, zei hij; het geld dat een student betaalt voor de cursus gaat naar de Gemeenschap college het individu woont.

Lamont kondigde het partnerschap aan tijdens een persconferentie op het Gateway Community College.

“We hebben tienduizenden van deze banen die worden geadverteerd elk jaar en nu willen we de opleiding aan te passen aan de behoefte,” zei hij.

Het oorspronkelijke doel van het programma is om meer dan 2.000 inwoners van Connecticut trainen door 2024, zei Terrence Cheng, president van de Connecticut State Colleges and Universities system, die toezicht houdt op de staat 12 community colleges. Cheng zei 20 faculteitsleden in de Gemeenschap college systeem worden opgeleid om de klassen te onderwijzen.

De eerste lessen voor wat bekend zal worden als AWS Academy zal worden aangeboden op Housatonic Community College in Bridgeport Nov. 2. De lessen zullen dan worden uitgerold in Manchester en Three Rivers community colleges November. 29 en op Asnuntuck Community College in Enfield begin December.

De rest van Connecticut ‘ s community colleges zal bieden AWS Academy te beginnen in het voorjaar 2022 semester, volgens ambtenaren van de staat.

Geballe zei dat meer dan 40.000 banen werden geadverteerd vorig jaar alleen al dat gezocht individuen met vaardigheden betrekking hebben op cloud computing en informatietechnologie. Het mediaan salaris voor cloud computing banen is $ 180,00, zei hij.

“Dit zijn geweldige banen”, zei Geballle.

Een onvermogen om deze posities te vullen kan vertragen productiviteit van een technologiebedrijf of dwingen Connecticut gevestigde bedrijven om te kijken naar het huren van inwoners van buiten de staat met de nodige vaardigheden, zei hij.

“We willen die banen hier te houden,” Geballle zei. “Amazon is een leider in cloud computing. Hier in Connecticut, kunnen we kiezen om vast te zitten in het verleden of we kunnen de manier waarop de staat werkt moderniseren.”

De CSCU heeft een speciale webpagina gemaakt voor geïnteresseerde studenten om meer informatie te krijgen en zich aan te melden voor de training. Voor meer informatie, bezoek www.ct.edu/aws.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may also like