Julie Sherman Wolfe wist altijd al dat ze in New England wilde wonen. De scenarioschrijver van Hallmark deed wat ze op het scherm van zo ‘ n 20 tv-films heeft gedaan: ze maakte een happy end. Na een bezoek aan een neef in Simsbury, Wolfe, die woonde in Los Angeles, werd verliefd op de Farmington Valley en verhuisde naar Avon. Vijf jaar later ontdekte ze dat haar Russische grootvader eerst in Ansonia woonde voordat ze naar San Francisco verhuisde. “Ik realiseerde me niet hoeveel verbinding met Connecticut ik had tot ik hier kwam.”

Wanneer ze kan, probeert Wolfe haar films in Connecticut te zetten. “Taking a Shot at Love,” bijvoorbeeld, featured een hockey speler in een fictieve Avon. Hoewel het werd gefilmd in Vancouver, Canada, Connecticut kijkers konden genieten van de Wolfpack gear in de film. In een life-imitating-art moment, het fictieve Avon Winterfest in die film gaat nu gebeuren in het echte leven dit December in Avon, dankzij het werk van een aantal lokale Hallmark Channel liefhebbers. “One Royal Holiday,” de nieuwe kerstfilm van vorig jaar, werd opgenomen in Putnam en speelt zich af in Kentsbury, een fictieve mash-up van Kent en Simsbury.

Terwijl een Jood die kerstfilms schrijft vreemd lijkt, houden Wolfe en haar familie van de Kerstcultuur. “We zijn heel erg de Kerstminnende Joodse familie,” zegt ze, opmerkend dat haar man schreef een kinderboek genaamd ” Shmelf de Chanoeka Elf.”

Wolfe is hard aan het werk aan de kerstfilm van volgend jaar als we elkaar ontmoeten in summer ‘ s swelter. “Het is altijd Kerstmis in juli in mijn wereld,” zegt ze. Als voor de Grinches die pooh-pooh Hallmark kanaal films, Ze biedt dit: “ze maken mensen zo gelukkig, vooral de laatste twee jaar. Het is een plek waar ze heen kunnen en ze weten dat alles goed komt. Het is een geïdealiseerde wereld. Dit werk voor Hallmark is voor mij professioneel het meest bevredigend vanwege het effect dat het heeft gehad.”

Wolfe kreeg haar start in sitcoms- “Dweebs, “” Everybody Loves Raymond,” “3rd Rock from the Sun,” om een paar te noemen — maar haar focus voor de afgelopen acht jaar is het schrijven van Hallmark Channel scripts. Ze heeft een nieuwe kerstfilm, “You, Me & The Christmas Trees,” die Oct debuteert. 22 uur ‘ s avonds als we praten, schrijft ze haar 20e Hallmark film.

Toen je werd gevraagd wat je wilde worden toen je opgroeide, wat was je antwoord?

Schrijver. Maar ik begon als een reclame copywriter. Als je niet opgroeide in de industrie, kwam het niet bij je op dat het schrijven van andere dingen een carrière kon zijn. Ik deed stand-up comedy op hetzelfde moment en werd gedumpt en ontslagen op dezelfde dag. Ik besloot om stand-up te doen die avond. Een komiek was er en hij was een schrijver voor ” Roseanne.”Hij zei:’ Je bent grappig. Waarom doe je geen sitcoms?’Ik verhuisde naar LA en sloeg op de stoep.

Je begint in sitcoms alsof iedereen van Raymond houdt. Wat waren enkele van uw favoriete delen van het schrijven voor sitcoms?

Het mooiste is dat het geen solocarrière is. Je zit rond een tafel met grappige, onstuimige mensen die de hele dag mensen aan het lachen proberen te maken. De uren zijn gek. Het is niet iets wat ik kon handhaven toen ik een gezin wilde beginnen. Dus begon ik over te stappen naar verschillende genres zoals TV-films.

Hoe is het schrijven van films anders dan sitcom schrijven?

Met films heb je meer tijd. In een sitcom heb je 22 minuten om een verhaal te vertellen. We hebben 85-86 minuten. Het geeft je tijd om de personages te ontwikkelen.

Wat vind je leuk aan het schrijven van Hallmark scripts?

Romantische komedie is niet makkelijk. Ik hou van het genre. Ik hou van het schrijven van meet-cute ‘ s. Ik schrijf graag de scherts tussen twee mensen als ze verliefd worden. De uitdaging is altijd proberen om een originele manier te vinden om tot het einde te komen, waarvan we allemaal weten dat het gelukkig zal zijn, en toch het publiek een beetje te verrassen … als je een goed genoeg karakter ontwikkelt, komt alle dialoog uit dat karakter, niet alleen rom-com-tropes. Dat is elke keer mijn doel.

Hoe betrokken bent u bij de productie van uw scripts?

Zodra een pitch is goedgekeurd, schrijf ik een 10-15-pagina Overzicht van waar ik ga met het verhaal. Dat wordt goedgekeurd. Dan schrijf ik de teleplay. Het kan daar een jaar of twee zitten tot ze klaar zijn of het kan er drie dagen zitten. Zodra een directeur is aangenomen, werk ik met hen als ze vragen hebben. Het is collaboratief. Soms heeft een acteur zijn eigen noten te geven. Je probeert iedereen gelukkig te maken en klaar om te gaan. Ik heb niets te maken met casting. Soms word ik opgeroepen voor aanpassingen. Dat doe ik graag. Hallmark respecteert hun schrijvers en wil dat we er zo veel mogelijk bij betrokken zijn.

Vertel ons over je schrijfproces. Hoe kom je op ideeën?

Soms zal het een boekbewerking zijn die een producer me zal brengen. Soms is het een originele worp. “We hebben een kerstfilm nodig over een Kerstboomboerderij, heb je ideeën?”Dan kom ik met 2-3 ideeën. Soms is het een herschrijving die een beetje zhuzh nodig heeft. Het netwerk zal soms een gebied hebben — ” we willen een Chanoeka film, heb je ideeën?”Dan is het mijn taak om het te beperken tot iets wat we nog niet eerder hebben gezien. Soms pitch ik en het zit er 3-4 jaar. Ik heb meestal 5-6 plaatsen zitten wachten en ik schrijf 2-3 films per jaar.

Sommige van uw Hallmark films — het nemen van een schot op de liefde en een koninklijke vakantie — zijn ingesteld in Connecticut. Waarom is Connecticut een goede plek voor een Hallmark film?

Er is iets met herfst en winter in Connecticut in het bijzonder dat Romantisch aanvoelt. Het is een gevoel van plaats dat die Norman Rockwell vibe heeft. Er is iets moois aan. Het is een geïdealiseerd romantisch idee van een plek die iedereen voelt als ze hier komen.

Je schrijft al acht jaar voor het Hallmark kanaal. Welke evoluties heb je gezien in termen van onderwerpen?

Vorig jaar vroeg de nieuwe CEO om meer inclusie en diversiteit. Dat is de primaire focus. Ze willen dat we de essentie en geest behouden van wat Hallmark Hallmark maakt, maar dat het meer lijkt op hoe deze wereld eruit ziet. Dus we vertellen verhalen vanuit een cultureel perspectief naast welke vakantie het ook is. Een van mijn films [“Wedding Every Weekend,” 2020] had de eerste kus van hetzelfde geslacht in Hallmark geschiedenis.

Heeft je leven Kenmerken?

Verhuizen naar Connecticut maakte van mijn hele leven een Hallmark moment. Elke keer als ik de sneeuw zie vallen, voel ik me alsof het een Hallmark moment is. Er valt hier altijd iets nieuws te ontdekken. Het voelt altijd alsof we op een speciale plek zijn, alsof we in een filmset zitten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may also like