Charles F. Rosenay van Orange was vier jaar oud toen hij verliefd werd op klassieke monsterfilms, hoewel het hem vier keer kostte om door de “Bride of Frankenstein” te komen zonder het te bekijken door zijn handen over zijn ogen.

In zijn huis keek zijn familie ‘ s avonds films op TV, vooral campy en klassieke monsterfilms. Om hem door deze film te krijgen, kookte zijn moeder Jiffy pop popcorn, bedekte ze in dekens en liet de lichten aan. “Tegen de derde nacht, Ik keek naar het hele ding en tegen de vierde nacht, Ik vond het geweldig, reciteren van een aantal regels terug en dat was het,” zei hij.

Zo ontstond een levenslange liefde voor monster-en horrorfilms. Een DJ van beroep, Rosenay, die draagt veel hoeden in de wereld van de popcultuur, ook opgericht en gehost Fright Haven, een jaarlijkse herfst attractie in Stratford voor jaren voordat de verkoop. Muziek en horror zijn zijn tweelingpassies en pre-pandemie, hij organiseerde Dracula tours naar Transylvania, Beatles tours naar Liverpool en ghost tours naar Europa en “haunted” plaatsen. Hij leidde ook een Beatles festival in Connecticut.

“Alles wat ik doe, kon ik niet doen [tijdens de pandemie]. Alles wat ik deed stopte,” zei hij. Hij bedacht een project waar hij aan kon werken. Hij kwam over ongeveer 80 “Top 10” lijsten met betrekking tot horror films die hij had gered van jaren geleden toen hij schreef een online horror happenings nieuwsbrief.

Het krijgen van 20 nieuwe lijsten samen met de hulp van een reeks van celebrity bijdragers, Rosenay gepubliceerd “Het Boek van Top tien Horror lijsten,” die bestaat uit 100 lijsten. Beroemde meningen zijn onder andere music and baseball Hall of Famers, een lid van The Beatles and The Monkees, en gerenommeerde acteurs, waaronder acteur-nu-astronaut William Shatner, die net de ruimte in vloog. Voor Star Trek, Shatner verscheen in memorabele afleveringen van “The Twilight Zone” en ” Outer Limits.”Rosenay schreef thema bios op elke lijstmaker en bijgestaan door Janet Davis van Stamford, een boek samen in een relatief korte tijd.

De lijstmakers namen unieke hoeken van de beste “sterven in het bos scènes” om de “10 beste komische horror films” of “beste horror film soundtracks.”

“Ik had geweldige lijsten en het is het beste geserveerd niet alleen voor horror fans, maar voor mensen die houden van beroemdheden dingen. En wie houdt er niet van een top 10 lijst?”Vroeg Rosenay. “Een van de meest interessante kwam van John Lennon’ s (half) zus, (Julia nee Dykins Baird), die zei dat ze nooit naar horrorfilms kijkt. Ze gaf me een lijst, die me verbijsterde en het was het horror aspect van Shakespeare ‘ s werken.”

Sara Karloff, dochter van de klassieke monster film acteur Boris Karloff, vertelde Rosenay dat ze niet graag monster of horror films, maar wilde zijn project te ondersteunen, zodat ze gaf hem haar top 10 lijst van dingen die haar bang te maken; nummer 10 was “het schrijven van deze lijst.”

Late Connecticut acteur Ed Asner, die stierf net als dit boek debuteerde in de zomer, was een van de moeilijkste mensen voor de auteur te krijgen, maar Rosenay was vastbesloten. Na het sturen van een brief naar Asner ‘ s huis, zijn studio, manager en publicist en het niet krijgen van een reactie, Rosenay geleerd Asner trad op Broadway. Hij had een brief van een koerier gestuurd naar de acteur in het theater, samen met een doos chocolade. Dat deed de truc en Asner stuurde hem een gesigneerde foto met Rosenay ‘ s tracking vaardigheden te vergelijken met Scotland Yard. Hij nam ook een Top vier lijst, waardoor hij een van de weinige mensen in het boek om weg te komen zonder het doen van een volledige Top 10 lijst.

“Degene die me het meest verraste was het krijgen van William Shatner vanwege zijn status en hoe druk hij was,” Rosenay zei. “Hij is de enige in het boek die twee hoofdstukken heeft.”Een is zijn lijst van film picks en de andere is een hoofdstuk Rosenay schreef over Shatner’ s werk in dit genre.

Een boek van just lists zou een beetje saai en saai om te lezen, maar rosenay ’s geestige bios maken het boek leuk om te lezen, zoals disco queen Gloria Gaynor’ s Hoofdstuk, die begint met de klassieke regel, “First I was afraid, I was petrified…” van haar hit, “I Will Survive.”

“Dat was een leuk deel van het doen van het boek,” zei hij. “De twee leukste dingen waren het schrijven van de bios en nu kunnen gaan naar conventies en signeersessies, dat is zo’ n sensatie.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may also like