Met zoveel nieuwe dramatische series, Hulu ‘ s “The Handmaid’ s Tale: Season 4” op een of andere manier werd gezet op een back-burner, smeken om binge-bekeken.

Dat is misschien begrijpelijk omdat Bruce Miller ’s losse filmische aanpassing van Margaret Atwood’ s 1985 dystopische roman zijn debuut maakte in April 2017 — perfecte timing als de vrouwonvriendelijke religiositeit van (fictieve) Gilead overeenkwam met het autoritaire conservatisme van Donald Trump ‘ s al te-Echte aanname van het Amerikaanse presidentschap.

Helaas, zonder zijn vorige actuele urgentie, maar met behoud van zijn feministische woede, begint het vierde seizoen waar de meedogenloze derde ophield, als heldhaftig gekwelde June Osbourne (Elisabeth Moss) een vliegtuig stuurt gevuld met 86 kinderen en talloze vrouwen die op de vlucht zijn voor de tirannie van Gilead naar Toronto, Canada.

Dat is waar June ‘ s beste vriend Moira (Samira Wiley) helpt bij het opvoeden van Nichole, de baby die June in Gilead heeft gekregen, verwekt door commandant Nick Blaine (Max Minghella).

June verbergt zich voor de altijd aanwezige ogen in een vriendelijke boerderij met andere afvallige dienstmaagden en kind-vrouw Martha ‘ s, plant haar volgende fase van rebellie, misschien lid van een ondergrondse verzetsbeweging bekend als Mayday, maar op zijn hoede voor het veroorzaken van nog meer vernietiging en dood aan haar volgelingen.

“Je bent zo bazig en veroordelend,” klaagt Janine (Madeline Brewer). “Je moet stoppen met proberen mij te redden om jezelf beter te voelen.”

Dan is er Rita (Amanda Brugel), de ontsnapte Martha die zich aanpast aan de vrijheid, terwijl June ‘ s ontvoerders Serena Joy (Yvonne Strahovski) en Fred Waterford (Joseph Fiennes) wachten op een proces in een Canadese rechtbank voor hun misdaden tegen de menselijkheid.

Dit alles wekt nog meer woede bij sadistische, tirannieke Tante Lydia (Ann Dowd), die altijd de kant koos van het brute Gilead regime. Vastbesloten om vruchtbare vrouwen te onderwerpen, vindt ze een nieuwe bondgenoot in Commander Lawrence (Bradley Whitford).

“Ik ben er klaar voor dat het allemaal voorbij is,” zucht June op een gegeven moment — en ik ben het met haar eens.

Op de Granger Gauge,” The Handmaid ’s Tale” gaat verder met een precariously steely 6, in afwachting van Seizoen 5.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may also like