Health chiefs in het Verenigd Koninkrijk kijken nerveus als de meer overdraagbare Delta variant veroorzaakt een verontrustende piek op het continent, het vernieuwen van de angst voor beperkingen moeten hier op een bepaald punt worden hersteld. De laatste cijfers laten 44.242 nieuwe infecties zien en 157 doden.

Maar de gevallen zijn in de meeste delen van het Verenigd Koninkrijk gedaald, hoewel het niveau hoog blijft, volgens cijfers van het Office for National Statistics.

Eén op de 65 heeft Covid, minder dan één op de 60 vorige week en het R-percentage ligt tussen 0,8 en 1, Wat betekent dat de infecties niet weer toenemen.

Maar terwijl sommige EU-landen strijden tegen een vierde golf, kondigde Oostenrijk een volledige afsluiting aan, slechts enkele dagen nadat niet-gevaccineerde burgers moesten isoleren.

Het is ook ingesteld om vaccinatie verplicht voor iedereen vanaf 1 februari als leider Alexander Schallenberg waarschuwde de lockdown zou duren maximaal 20 dagen.

De stap, de eerste in Europa deze winter, is een reactie op recordaantal gevallen en een van de laagste vaccinatiepercentages op het continent. Maar andere Europese landen leggen beperkingen op naarmate de zaken toenemen.

Na een ontmoeting met de gouverneurs van de negen provincies van Oostenrijk, benadrukte bondskanselier Schallenberg: “We willen geen vijfde golf.”

Hij zei dat ze de voorkeur zouden hebben gegeven aan verplichte stoten te vermijden, maar de schuld van verkeerde informatie voor de slechte opname, toe te voegen dat er “te veel politieke krachten, zwakke vaccinatie tegenstanders en nepnieuws”.

De laatste Oostenrijkse cijfers toonden 990.7 gevallen per 100.000 mensen in de afgelopen week en minister van Volksgezondheid Wolfgang Muckstein zei dat het opleggen van een lockdown was een “laatste redmiddel”.

Een record 15.809 gevallen werden gemeld in de afgelopen 24 uur in een populatie van minder dan negen miljoen.

Oostenrijkers zullen thuis werken, niet-essentiële winkels zullen sluiten en scholen zullen alleen open zijn voor kinderen die persoonlijk moeten leren.

De afsluiting zal doorgaan tot 12 December, maar zal na 10 dagen worden herzien.

Elders overweegt Duitsland om opnieuw te stoppen nadat het ermee heeft ingestemd om niet-gevaccineerde personen te beperken in gebieden met hoge ziekenhuisopnames.

In een beweging die 12 van de 16 staten van het land zou treffen, heeft het parlement gisteren regels goedgekeurd die mensen verplichten bewijs te tonen van stoten, negatieve tests of herstel van Covid wanneer ze bussen en treinen gebruiken en op de werkplek.

De Slowaakse Premier Eduard Heger heeft maandag een afsluiting aangekondigd voor de ontheemde personen, terwijl de Tsjechische regering ook de toegang tot verschillende diensten beperkt.

Ook Nederland heeft afgelopen weekend een gedeeltelijke afsluiting ingevoerd.

Hans Kluge, Europees regionaal directeur van de Wereldgezondheidsorganisatie, heeft gewaarschuwd voor een zware winter.

Hij gaf de schuld van onvoldoende vaccinatieniveaus en het versoepelen van preventieve maatregelen voor de verspreiding van de Deltavariant.

In het Verenigd Koninkrijk waarschuwde een prominent lid van de Scientific Advisory Group for emergency (Sage) gisteren voor het afnemen van immuniteit bij ouderen en het gevaar van uitgebreide belasting van de NHS.

Professor John Edmunds zei: “Er is een risico als gevolg van afnemende immuniteit bij oudere personen en dat is alle volwassenen niet alleen de ouderen, dus gevallen kunnen echt opstijgen.

“Het is echt belangrijk dat we de immuniteit verhogen en dan kunnen we een significante vierde golf voorkomen.”

Prof Edmunds toegevoegd dat het Verenigd Koninkrijk was nog steeds voor op andere delen van Europa, waar de situatie verslechtert als gevolg van de uitrol van boosters en het niveau van de infectie, maar waarschuwde dat de NHS is de dupe opnieuw.

Hij zei: “Het is [onder druk] voor maanden en maanden en dat is niet van plan om te verlichten elk moment snel.

“Het kan niet krijgen om breekpunt, maar aanzienlijke spanning voor een zeer lange periode van tijd is op de kaarten.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may also like