Heb je een brief van de Belastingdienst? Hier is wat er aan de hand is

3 sep by thaiphan

Heb je een brief van de Belastingdienst? Hier is wat er aan de hand is

Miljoenen Amerikanen vinden dat ze de Internal Revenue Service meer verschuldigd zijn dan ze dachten voor hun 2020 belastingen. De Belastingdienst heeft zo ‘ n 11 miljoen “wiskundige foutmeldingen” naar belastingbetalers gestuurd, meer dan vijf keer zoveel als in 2019 en meer dan 14 keer zoveel als vorig jaar.

De aanpassingen vereisen over het algemeen meer geld of verminderen terugbetalingen—en, als je schulden, ze geven u slechts een paar weken om het te betalen zonder geconfronteerd boete en rente kosten.

Als je een van de grote aantal Amerikanen die deze brief heeft (of zal) ontvangen, heb je waarschijnlijk een paar vragen. En de Belastingdienst maakt antwoorden niet makkelijk te vinden. Hier is wat er aan de hand is:

Is een wiskundige foutletter een audit?
Niet precies. De IRS vraagt niet om uw financiële informatie te beoordelen of te onderzoeken voor uw indiening. Het zegt dat de berekeningen die u hebt gemaakt bij het betalen van uw belastingen onjuist waren en u (over het algemeen) meer verschuldigd bent dan u betaalde of verschuldigd bent een kleinere terugbetaling.

Waarom ben ik meer belasting verschuldigd?
Er zijn een aantal mogelijke redenen, van een wiskundige fout op uw (of uw accountant) deel, een ontbrekende of onvolledige sofinummer aan de achternaam van een geclaimde afhankelijke niet overeenkomende IRS records.

De beste kans dit jaar is dat je de brief krijgt vanwege de economische stimuli. Als uw bruto gecorrigeerde inkomen hoger is dan $ 75.000 (of $150.000 als je getrouwd bent en gezamenlijk indienen, of $ 112.500 als hoofd van het huishouden), dan moet je misschien een deel van die stimulus check terug te betalen.

Kan ik in beroep gaan tegen een rekenfout?
Dat kan, maar de Belastingdienst maakt het niet makkelijk. Mensen die het niet eens zijn met het bedrag worden aangemoedigd om de IRS te bellen op (800) 829-8374 om hun account bij een vertegenwoordiger te bekijken.

Je hebt 60 dagen om een vermindering van het verschuldigde bedrag aan te vragen. In die tijd, kunt u aanvullende documentatie aan de IRS om uit te leggen waarom je niet hoeft te betalen. Echter, de IRS merkt op, ” als je niet ons aanvullende informatie die de omkering rechtvaardigt en wij geloven dat de omkering is in de fout, kunnen we uw zaak voor audit doorsturen.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *