Een paar jaar geleden schreef de oprichter van Westport-gebaseerde Bridgewater Associates, ‘ s werelds grootste hedge fund manager, een nummer 1 bestseller waarin hij de principes uitlegt die hem begeleiden in zaken en andere bezigheden.

Nu, in het midden van de covid-19 pandemie, Greenwich resident Ray Dalio zei dat hij heeft nagedacht en geschreven over de voorschriften die nodig zijn om te reageren op een wereld die niet alleen worstelen met de ergste volksgezondheidscrisis in 100 jaar, maar ook strijden met massale politieke en economische ontwrichting.

Op dinsdagochtend deelde Dalio veel van die inzichten — waaronder zijn kijk op de steeds gespannen relatie tussen de VS en China en zijn geloof in een gediversifieerde investeringsstrategie – tijdens het openingsevenement van het Greenwich Economic Forum in 2021. De conferentie wordt gehouden in het DeLaMar hotel aan het water en vertegenwoordigt een van de topbijeenkomsten van het land voor zakelijke en politieke leiders.

“De Verenigde Staten en China bevinden zich in een klassiek grootmachtconflict”, zei Dalio tijdens een interview op het podium met Gillian Tett, voorzitter van de redactieraad en hoofdredacteur van de “Financial Times” in de VS.

“Er zijn vijf soorten oorlog,en ze schieten niet allemaal oorlogen. Er is een handelsoorlog, er is een technologieoorlog, er is een geopolitieke oorlog, Er is een kapitaaloorlog en er kan een militaire oorlog zijn. We zijn zeker, in verschillende mate, in de eerste vier van die soorten oorlogen,” zei hij. “En er is een goede reden om je zorgen te maken over het vijfde type oorlog.”

Dalio, die zijn eerste van vele bezoeken aan China maakte in 1984, beschreef een top-down aanpak in ‘ s werelds meest bevolkte land, een natie geregeerd door de Chinese Communistische Partij. Met data, bijvoorbeeld, zei hij, ” ze willen niet dat de bedrijven om het te controleren, ze willen de gegevens en het gegevensbeleid te controleren.”

Tegelijkertijd zag hij parallellen tussen de VS en China. Ondanks de controle van de Communistische Partij, heeft de Chinese regering lang de invloed van het kapitalisme geaccepteerd, zei Dalio.

“Deng Xiaoping (de late Chinese Communistische partijleider) zei:’ Het is heerlijk om rijk te zijn.’En hij zei,’ Het maakt niet uit of het een zwarte of een witte kat is, zolang het Muizen vangt. Wat hij bedoelde is-zolang het werkt.”

“Kapitalisme is de beste manier om rijkdom te creëren,” zei Dalio. “Maar wat het doet is het creëert rijkdom zeer ongelijk, en het creëert grote welvaartsverschillen. En het kan erg overdreven worden, wat ook schuldencrises veroorzaakt.”

Dalio, 72, blijft een van de meest prominente figuren in de financiële dienstverlening door zijn rol als oprichter, co-chief investment officer en voorzitter van Bridgewater. Het bedrijf geldt als ‘ s werelds grootste hedge fund manager, met ongeveer $152 miljard aan activa in beheer, volgens Preqin, een leverancier van data en analytics voor de financiële-dienstensector.

In antwoord op een vraag van Tett over de vraag of hij verwacht dat de Federal Reserve de rente in het volgende jaar te verhogen, Dalio zei: “Ondanks al deze fiscale stimulatie, er gaat een kleinere hoeveelheid van het — dus er is een fiscale cliff die gaat komen in het volgende jaar. Maar er zal een veel hoger niveau van inflatie zijn, dus ik vermoed dat er zal worden afgebouwd en misschien, Ik kan je niet vertellen, of er een kleine stijging is.”

“Tapering” wordt algemeen gedefinieerd als een geleidelijke vertraging van het tempo van de grote aankopen van activa van de Federal Reserve.

Dalio ‘ s geschatte nettowaarde bedraagt $ 15,6 miljard, volgens de Bloomberg miljardairs Index. Hij rangschikt als de rijkste inwoner van Connecticut, volgens die index en andere maten van persoonlijke rijkdom.

Zijn portfolio omvat de bitcoin cryptogeld en goud.

“Ik ben in diversificatie,” zei hij. “Ik wil veel meer goud dan Ik wil bitcoin. En Ik wil niet veel van die twee dingen ten opzichte van mijn hele portfolio. Ik ben een soort anti-geld Man.’”

Tett vroeg Dalio ook of hij Vastgoed zag als “een goede afdekking voor inflatie. Moet iedereen hier nog meer Connecticut eigendommen inladen?”

“Onroerend goed is niet een grote hedge voor inflatie, ironisch genoeg, omdat het ook de rente component,” Dalio antwoordde. “Je kunt het niet verplaatsen van de ene plaats naar de andere, en het heeft het renterisico als de rente stijgt. Het is oké, maar het is geen optimale investering.”

“Dus als je een makelaar, niet beginnen te kraken open de champagne gewoon nog,” Tett zei.

Dalio ‘ s aankomende boek, “Principles for Dealing with the Changing World Order: Why Nations Succeed and Fail”, zal in November verschijnen. Zijn eerste “principes” boek werd gepubliceerd in 2017.

Terug naar de Delamar
Dalio sprak ook op de drie vorige conferenties van het Greenwich Economic Forum-waaronder de editie van vorig jaar, die in een all-online formaat werd gehouden vanwege de pandemie.

GEF officials zeiden dat ze verwacht dat ongeveer 250 deelnemers dinsdag te trekken naar de Delamar, die ook de site van de eerste twee GEF conferenties was, respectievelijk gehouden in 2018 en 2019.

Andere sprekers dinsdag opgenomen Lawrence Calcano, CEO en voorzitter van de financiële technologie bedrijf iCapital Network, die deze week opende kantoren in Greenwich; Annie Lamont, medeoprichter en managing partner van Greenwich-gebaseerde venture capital bedrijf Oak HC/FT; en Gov.Ned Lamont, die de echtgenoot van Annie Lamont.

“We hebben een grote hedge fund industrie, veel particuliere en alternatieve investeringen,” Ned Lamont vertelde Hearst Connecticut Media op de conferentie. “We hadden RBS en UBS, en nu zijn we verhuizen naar crypto en bitcoin en veel van de 21e-eeuwse financiële instrumenten. Ik wil hier zijn om te zeggen: ‘Je kunt hier in Connecticut groeien.’”

Er is weer een dag van GEF evenementen op woensdag in de Delamar. Het zal worden gevolgd door een laatste dag van de programmering op donderdag, met alle evenementen op de laatste dag worden Online gehouden.

Het team van “Financial Times” werd ingehuurd om de conferentie van dit jaar te produceren in samenwerking met het Greenwich Business Institute, de entiteit die eigenaar is en het Greenwich Economic Forum exploiteert.

GEF medeoprichter Jim Aiello vertelde de aanwezigen in inleidende opmerkingen dinsdagochtend dat de organisatoren hoopten dat de kwesties besproken tijdens de conferentie “zal stimuleren stimulerende gesprek en debat, en we kijken uit naar het hebben van deze dialoog met u.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may also like