Ho Chi Minh City kan afsluiting opheffen, einde ‘zero COVID-19’ beleid

3 sep by thaiphan

Ho Chi Minh City kan afsluiting opheffen, einde ‘zero COVID-19’ beleid

HANOI (Reuters) – Vietnam ‘ s coronavirus epicentrum Ho Chi Minh City, die heeft gehouden bewoners opgesloten thuis onder lockdown, overweegt heropening van de economische activiteit van Sept. 15, overschakelen van een” zero COVID-19 ” strategie naar een beleid van leven met het virus.

De stad van 9 miljoen mensen richt zich op een gefaseerde heropening en de volledige vaccinatie van haar burgers tegen het einde van dit jaar, volgens het ontwerp van Reuters, dat nog moet worden goedgekeurd.

Ho Chi Minh City heeft vorige maand troepen ingezet om de afsluiting af te dwingen. https://reut.rs/3gZuBvY en verbood bewoners hun huizen te verlaten om een spiraal van doden te vertragen. Slechts 3% van de 98 miljoen inwoners van Vietnam is volledig gevaccineerd.

De grootste stad van Vietnam, een business hub geflankeerd door geïndustrialiseerde provincies, heeft als doel “het economisch herstel te bevorderen … en bewegen in de richting van het leven met COVID-19, ” het ontwerpvoorstel zei.

De heropening zou geleidelijk zijn, en lage rente leningen en belastingverlagingen zou worden aangeboden aan getroffen bedrijven, zei het.

Ho Chi Minh City alleen al heeft 241.110 coronavirusinfecties en 9.974 doden geregistreerd, wat de helft van de gevallen en 80% van de dodelijke slachtoffers van het land vertegenwoordigt.

De overgrote meerderheid van deze zijn de afgelopen maanden gekomen, waarmee de hoop werd beëindigd dat Vietnam succes kon blijven boeken in 2020, toen agressieve contact tracing en quaratining leidde tot een van ‘ s werelds beste covid-19-insluitingsrecords.

Het ministerie van Volksgezondheid meldde vrijdag 14.922 coronavirusinfecties, een record dagelijkse toename, waardoor het aantal zaken is gestegen tot 501.649 met 12.476 doden.

Premier Pham Minh Chinh waarschuwde woensdag Vietnam kan worden geconfronteerd met een lange coronavirus strijd https://reut.rs/2WLbS0q en je kunt niet eeuwig op lockdown en quarantaine vertrouwen.

Tijdens een bezoek aan een smartphone-fabriek van Samsung Electronics in de noordelijke provincie Thai Nguyen op vrijdag, Chinh drong er bij het bedrijf om Vietnam te helpen kopen vaccins uit Zuid-Korea en om de lange termijn investeringen in Vietnam te behouden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *