Hoeveel gevaccineerde Amerikanen willen een covid-injectie? Hier is wat poll gevonden

3 sep by thaiphan

Hoeveel gevaccineerde Amerikanen willen een covid-injectie? Hier is wat poll gevonden

Een meerderheid van de gevaccineerde Amerikanen zei in een recente peiling dat ze een covid-19 booster injectie zouden krijgen.

Een Ipsos / Axios enquête uitgevoerd Aug. 27-30 met een steekproef van 1.071 volwassenen bleek dat 58% van de Amerikanen die al zijn gevaccineerd tegen het coronavirus zei dat ze een booster schot krijgen als en wanneer het beschikbaar is.

Zestig procent zei dat ze een shot zouden krijgen als een nieuwe variant zich verspreidt, 61% zei dat ze het zouden krijgen als aanbevolen door gezondheidsfunctionarissen, 68% zei dat ze zouden krijgen als de booster jaarlijks wordt aanbevolen als een griepprik en 70% zei dat ze zouden doen als hun primaire zorgverlener of arts het aanbeveelt.

In Augustus, Witte Huis ambtenaren aangekondigd dat het begin van de week van Sept. 20, volwassenen die al zijn gevaccineerd met het Tweedosige Pfizer-of Moderna-coronavirusvaccins, zullen ten minste acht maanden na ontvangst van hun tweede dosis een derde boosterinjectie kunnen krijgen.

Bepaalde immuungecompromitteerde volwassenen – waaronder kankerpatiënten, patiënten die een orgaantransplantatie hebben ondergaan, of mensen met gevorderd of onbehandeld HIV — komen ook in aanmerking voor een herhalingsprik als zij een van de vaccins met twee doses hebben gekregen.

Degenen die het Johnson & Johnson COVID-19-vaccin met één dosis kregen, wordt nog niet geadviseerd een herhalingsinjectie te krijgen, waarbij de Centra voor ziektebestrijding en-preventie onvoldoende gegevens vermelden.

Infecties zijn blijven spike in het hele land, gevoed door vaccin aarzeling en de delta variant, die de dominante stam in de VS COVID-19 gevallen in de VS zijn gestegen 14% in de afgelopen twee weken, volgens de New York Times, en ziekenhuisopnames zijn toegenomen 16% over dezelfde periode vanaf Sept. 3. De afgelopen twee weken zijn er 67% doden gevallen.

Meer dan 205 miljoen mensen in de VS hebben ten minste één dosis van een covid-19-vaccin ontvangen, of 62% van de bevolking, vanaf september. 3, volgens de CDC. Ten minste 174 miljoen mensen — of 52% van de totale bevolking— zijn volledig gevaccineerd.

De peiling vond ook dat 60% van de Amerikanen zei terug te keren naar hun pre-COVID-19 leven “zou een groot of matig risico,” het hoogste percentage sinds maart. Achtenzeventig procent van de respondenten zei dat ze” op zijn minst enigszins bezorgd ” waren over de pandemie en 80% maakt zich zorgen over de verspreiding van de deltavariant.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *