Bijna alle van de vakbond werknemers bij Connecticut ‘ s erfenis telecommunicatiebedrijf, Frontier Communications, hebben stem om een staking te machtigen indien nodig wanneer hun tweejarig contract vervalt zaterdagavond.

Ongeveer 97 procent van Hamden-gebaseerde union Local 1298 van de communicatie werknemers van Amerika gaf toestemming aan het leiderschap op te roepen voor een walkout indien nodig, zei Dave Weidlich, president van de union local. De stemming begon op dinsdag en eindigde donderdagavond, aldus Weidlich.

“Onze leden hebben gesproken en ze zijn bijna 100 procent achter ons,” zei hij tijdens een persconferentie op de lokale 1298 hoofdkwartier vrijdagmiddag. “We willen een eerlijk loon, eerlijke voordelen en een toekomst in Connecticut zoals ons in 2014 werd beloofd.”

Local 1298 heeft ongeveer 2.400 leden — 1.600 van hen zijn grensarbeiders, zei hij. Hij zei lokale 1298 ’s onderhandelingsteam heeft een ontmoeting met vertegenwoordigers van het bedrijf voor ongeveer drie weken,” maar we maken geen vooruitgang.”

“Ons doel is om te blijven onderhandelen met het bedrijf totdat we een overeenkomst te bereiken,” weidlich zei. “Maar tegelijkertijd willen we dat ze weten dat we de mogelijkheid hebben om toe te slaan als het niet lukt.”

De grensambtenaren konden vrijdag niet worden bereikt voor commentaar over de stakingsvergunning van de vakbond. Frontier kocht het telecommunicatiebedrijf van AT & T en de transactie werd in oktober 2014 gesloten.

Als Local 1298 in staking zou gaan, zou dit de eerste staking van de vakbond zijn sinds een tweedaagse staking in 2012, toen het bedrijf eigendom was van AT&T, zei Weidlich.

Een staking zou ertoe kunnen leiden dat Grensklanten vertraging oplopen bij het vervangen van nutspalen, nieuwe serviceinstallaties en reparaties en dat het moeilijker wordt om vertegenwoordigers van de klantenservice te bereiken.

Sinds de laatste contractovereenkomst heeft Frontier een dramatische transformatie ondergaan, nadat hij in April 2020 een faillissementsbescherming voor hoofdstuk 11 heeft aangevraagd en er vervolgens in Mei van dit jaar uit is voortgekomen . Grens ambtenaren hebben gezegd dat een aanzienlijke focus op het opbouwen van een glasvezelnetwerk voor ultra high-speed internet service zal helpen draai het bedrijf financiële fortuinen rond.

Weidlich zei dat plan-en wat het betekent voor grensarbeiders – centraal staan in de onderhandelingen over contracten.

“Het belangrijkste is het veiligstellen van een toekomst voor onze leden als Frontier investeert in het brengen van vezels naar het huis,” zei hij. “Ze gebruiken aannemers om dat werk nu te doen en wat we zeggen is dat we de middelen hebben om het te doen, waarom zou je dat willen doen? Er is zo veel federaal geld dat gaat komen voor breedband installatie, het zou een win-win voor zowel het bedrijf en de Unie.”

Een andere factor in de onderhandelingen is dat het bedrijf heeft voorgesteld om de kosten van de gezondheidszorg voor werknemers met 89 procent te verhogen over de looptijd van het contract.

“Het laatste wat een bedrijf zou moeten doen tijdens de pandemie is het balanceren van de kosten van het zakendoen op de rug van de werknemers,” zei staat Sen.Matt Lesser, d-Middletown. Lesser werd vergezeld door staatsvertegenwoordiger Robyn Porter, wiens district Hamden omvat.

“Ze zijn frontlinie helden werken gedurende de pandemie en het is niet goed dat ze naar huis te gaan en niet in staat zijn om de zorg voor hun families financieel,” Porter zei.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may also like