Niet mijn loon! Sommige tech werknemers klagen China ‘ s hardhandig optreden tegen verplichte overuren

3 sep by thaiphan

Niet mijn loon! Sommige tech werknemers klagen China ‘ s hardhandig optreden tegen verplichte overuren

Door Yingzhi Yang en Brenda Goh

BEIJING (Reuters)-de campagne van de Chinese regering om de omstandigheden voor werknemers te verbeteren heeft bedrijven, met name Enkele van de hardst-driving tech reuzen, aangespoord om te bezuinigen op lange uren van verplichte overuren, maar niet alle werknemers zijn blij over.

Sommige werknemers bij TikTok-eigenaar ByteDance waren geschokt om te vinden dat hun augustus looncheques gesneden 17% nadat het bedrijf eindigde haar beleid van het eisen van haar in China gevestigde personeel om een zesdaagse week elke tweede week werken.

“Mijn werklast is eigenlijk niet veranderd,” een product manager bij Bytdance vertelde Reuters, het weigeren te worden geïdentificeerd gezien de gevoeligheid van het onderwerp. “Maar helaas is het salaris lager.”

Voor het afgelopen decennium, Chinese tech bedrijven stonden bekend om “996”, een slopende bedrijfscultuur die meestal betekent werkuren van 9 A.M. tot 9 p. m. zes dagen per week. Maar 996 werd ook gezien als een ereteken en werd geprezen als een concurrentievoordeel ten opzichte van Amerikaanse en Europese rivalen.

Het was ook een garantie voor een hoog salaris, omdat de Chinese wet bepaalt dat werknemers recht hebben op dubbele beloning voor het werken overuren in het weekend en drievoudige beloning voor feestdagen.

ByteDance weigerde commentaar te geven op de loonsverlagingen die breed werden besproken op sociale media. Een apart bedrijf bron zei personeel kan nog steeds worden betaald overuren in het weekend als ze nodig hebben om deadlines te voldoen, toe te voegen dat sommige werknemers in de gaming-eenheid had zo onlangs gedaan.

Sommige werknemers in de tech – sector begonnen terug te duwen tegen 996 ongeveer twee jaar geleden-een beweging die steun heeft verzameld van autoriteiten die erop gebrand zijn om socialistische waarden en werknemersrechten te bevorderen terwijl ze doorzetten met brede hervormingen van de regelgeving. China ‘ s hoogste rechtbank beschreef vorige maand 996 als illegaal.

Andere tech bedrijven zoals short-video platform Kuaishou en food-delivery Gigant Meiituan hebben ook bezuinigen verplichte weekend overuren onlangs.

In een andere zegen voor werknemersrechten, Ride-afkomstig Reus Didi Global en e-commerce krachtpatser JD.com hebben door de overheid gesteunde vakbonden opgericht https://www.reuters.com/technology/didi-workers-get-union-groundbreaking-move-chinas-tech-sector-2021-09-01 in de afgelopen weken – een baanbrekende ontwikkeling in de techsector waar georganiseerde arbeid tot op heden zeer zeldzaam is geweest.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *