Hoe trouw je de bovennatuurlijke elementen van Halloween met de populariteit van podcasting, terwijl je de erfenis van de radio eert?

Die vraag wordt beantwoord in “Spectres and Spirits”, een nieuwe samenwerking tussen het Westport Country Playhouse en het radiostation van de Sacred Heart University, WSHU .

Het nieuwe radiospel, dat in première gaat op WSHU op okt. 30, is het geesteskind van Richard R. Henry, toneelschrijver en lead performer in “Spectres and Spirits,” en Mark Shanahan, curator van Playhouse Radio Theater en directeur van het toneelstuk. Dit is de derde samenwerking tussen WSHU en het Westport Country Playhouse.

“De eeuwenoude traditie van zitten rond een vuur en het vertellen van spookverhalen nooit helemaal verdwijnt en deze Westport Country Playhouse radio speelt zijn niet anders,” Henry zei. “Het stuk dat ik heb geschreven en speelde in voor Westport Country Playhouse is een directe hommage aan de Orson Welles alien invasion radio spelen alleen deze keer the invaders are ghosts.”

De 30 minuten durende presentatie belicht Jeff Switzer, gespeeld door Henry, een “eigenzinnige” podcast host die handelt in het bovennatuurlijke. Het stuk zal “air” de laatste opnames die Switzer maakte op zijn show voordat hij mysterieus verdween.

Het idee voor het stuk kwam tot stand toen Henry en Shanahan ideeën rondtrapten om een Halloween-themed radio special te maken.

“Omdat deze laatste aflevering op tijd zou worden uitgezonden voor Halloween, kende ik de perfecte schrijver voor de gelegenheid. Richie [Henry] is een horrorfilm en Halloween maven, en ik wist dat hij zou toveren iets precies goed voor het seizoen, ” Shanahan zei.

“Ik dacht dat het misschien leuk om te spelen met de vorm van een podcast en geven de old age radio ghost story een moderne twist,” Henry zei. “Podcasting is gewoon een andere vorm van mensen die zich uiten door middel van stem. Niets aan de menselijke ervaring verandert in zijn verhalen, alleen de technologie die gebruikt wordt om het te vertellen.”

Het radiospel is ontworpen om de productie van een moderne podcast na te bootsen, met geluidsontwerp van de bekroonde componist en geluidsontwerper John Gromada. “Spectres and Spirits “komt op een moment dat podcasts als” Morbid “en” Last Podcast on the Left ” het echte misdaadgenre hebben aangedreven.

“Enkele van de meest populaire podcasts zijn afbeeldingen van ware misdaden en de onderzoeken die betrokken zijn bij het oplossen van hen,” Henry zei. “Het is eigenlijk het echte leven Agatha Christie voor de oren. Zonder twijfel in het tijdperk van corona en iedereen die thuis veel, podcasts ervaren een renaissance periode.”

“We vertrouwen op onze buitengewone sound designer John Gromada om rijke soundscapes gevuld met zijn originele muziek en geluidseffecten ambachtelijke hele werelden die het publiek kan zien in hun geestesoog,” Shanahan toegevoegd. “Echt, we kunnen luisteraars overal naartoe brengen waar hun verbeelding bereid is om te gaan. In wezen, net als op het podium, vereist een goed verhaal voor een audiodrama geweldig schrijven en geweldige acteurs met technische ondersteuning.”

Ook acteurs in het stuk zijn Tina Johnson (“Unbreakable Kimmy Schmidt”, “Law & Order: SVU”) en Erin Elizabeth Clemons (“Hamilton”, “Beautiful: The Carole King Musical”).

“Spectres and Spirits” zal uitzenden op WSHU op Sat, okt. 30 om 12: 06 na de show zal een discussie tussen Shanahan en Henry over het toneelstuk.

Het toneelstuk zal ook opnieuw worden uitgezonden op WSHU op Halloween om 4: 06 p. m.voor degenen die de show in Oktober niet kunnen vangen, zal het Westport Country Playhouse de audio uitzenden op zijn website van November. 1-21.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may also like