Rick James ’s dochter TY over de complexe erfenis van haar iconische vader: ‘He has to answer to God’

3 sep by thaiphan

Rick James ’s dochter TY over de complexe erfenis van haar iconische vader: ‘He has to answer to God’

is een van de meest dynamische, onvergelijkbare en veelzijdige Amerikaanse muzikanten aller tijden — de peetvader van “Punk Funk” wiens jaren ’70 en ’80 mega-hits als “Super Freak”, “Give It To Me Baby”, “You & I” en “Mary Jane” stevig verankerd zijn als staples meer dan 40 jaar na hun release.

The Buffalo, N. Y., inheemse leefde ook een beroemde destructieve levensstijl, en zijn lange, donkere worstelingen met middelenmisbruik — vaak waarbij benders en orgieën die dagen duurde op een moment — bezoedeld zijn muzikale erfenis, vooral als het ging om een paar arrestaties van lelijke drugs aangewakkerd incidenten met geweld tegen vrouwen, waarvan één landde James in de gevangenis voor drie jaar.

Dat morele dilemma is niet het minst verloren bij de makers van de nieuwe Showtime documentaire Bitchin’: the Sound and Fury of Rick James, die James ‘ s beruchte demonen frontaal confronteert. Een van die makers is de eigen dochter van het late muziekpictogram en bezitsleutelhouder Ty James, die nauw samenwerkte met regisseur Sacha Jenkins (Wu-Tang Clan: of Mics and Men, Word Is Bond) bij het ontwerpen van een verhelderende, pipes-and-all-look at a baanbrekende artist ‘ s against-all-odds rise and tumultuous downfall.

Bitchin ‘volgt het 56-jarige leven van James (James Ambrose Johnson Jr.) uit zijn jeugd in de projecten van Buffalo’ s verarmde East Side, waar zijn moeder liep nummers om zijn ontsnapping naar Toronto (ontwijken van de Vietnam War draft), waar hij viel in een folk-rock cirkel met inbegrip van Crosby, Stills, Nash en Young. Het toont James uiteindelijk naar het Westen te verplaatsen naar Los Angeles, waar hij zou worstelen voordat hij uiteindelijk het vinden van roem en excess, en regelmatige bedevaarten terug naar Buffalo, waar hij vond voortdurende inspiratie in de economisch worstelende, maar artistiek en cultureel rijke stad waar hij het grootste deel van zijn muziek opgenomen met zijn Stone City Band.

In een exclusief interview met Yahoo Entertainment, Jenkins en Ty James bespreken het benaderen van het verhaal van de legendarische funkster met eerlijkheid in een nieuw tijdperk van verantwoording.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *