Stephanie Civitillo groeide op in Gonzales, La. (bekend als de “Jambalaya hoofdstad van de wereld”), afgestudeerd aan LSU en kwam naar de nootmuskaat staat 17 jaar geleden voor een baan bij reizigers. In Mei openden zij en haar man Victor Roux Cajun Eatery in Simsbury, een liefdesbrief aan haar zuidelijke wortels met gumbo, rode bonen en rijst en langoesten étouffée.

Koks kennen de term “roux” als een vet-en-bloem verdikkingsmiddel voor sauzen (vooral met Cajun voedsel) maar het is ook de meisjesnaam van Civitillo ‘ s grootmoeder.

Voedsel:

Het menu van Roux omvat de grootste hits die je zou verwachten van een inwoner van Bayou: jambalaya, Golfgarnalen en grutten, Po’ Boy sandwiches met gebakken garnalen, ham en kaas of Andouille worst; een muffuletta met zelfgemaakte olijfsalade en traditioneel brood uit de Gambino ‘ s Bakery van New Orleans. Aan elke tafel staat een fles Crystal hot sauce. Tijdens het langoestenseizoen (maart tot juli) verzendt Civitillo levende schaaldieren uit haar thuisland om traditionele steenpuisten te maken met aardappelen, andouille worst, champignons en artisjokken.

Desserts worden in eigen huis gemaakt: een klassieke doberge cake met chocolade vla vulling en Duitse chocolade botercrème en king cake door de plak (met vullingen zoals frambozenroomkaas en Nutella en banaan.) Andere snoepjes zijn pecan pralines, chocoladebrood pudding met chocoladerumsaus en verse, warme beignets met poedersuiker.

Roux heeft ook wat Civitillo noemt ” een super secret Yankee menu — – gerechten die kunnen worden beschouwd heiligschennis in vergelijking met traditionele Cajun gerechten. “Gumbalaya,” gumbo geserveerd in jambalaya, is een creatie van Victor ‘ s, en terwijl Civitillo volhoudt “de Yankee verzonnen,” geeft ze toe dat het heerlijk is.

“Als ik het op het menu Ga zetten, ga ik zeggen ‘Het is niet Zuidelijk’,” zei ze met een lach.

Sous chef Adam Arakalien stelde gebakken meerval taco ‘ s, en het menu bevat ook jambalaya en garnalen en grutten “op een stok,” met eiwitten en groenten in een kebab-formaat en rijst of kaas grutten aan de zijkant.

Het restaurant is geopend voor het ontbijt in het weekend, met eieren, koekjes en jus en zoete deegwaren. Civitillo zei dat ze graag een jazz brunch zou toevoegen in de komende maanden.

Zij en het Roux team zorgen ook voor dieetbeperkingen. Verschillende gerechten kunnen glutenvrij worden gemaakt, en er is een speciale friteuse voor menu-items zoals gebakken garnalen en kip tenders, die glutenvrij paneren hebben. Ze werkt aan veganistische en vegetarische opties, zoals rode bonen en rijst zonder Andouille worst of kippenbouillon.

Roux serveert ook speciale cocktails, waaronder een Sazerac, Hurricane en boozy Deep Eddy vodka sweet thees en limonades, samen met gearomatiseerde muilezels ontworpen door Queenie ‘ s cocktailbar en “zero proof” opties zonder alcohol. Het restaurant heeft ook ambachtelijke bieren, waaronder selecties van Abita.

Eten of eten?

Roux opent zijn ruimte voor een grotere eetkamer met een bar, en verandert de huidige beperkte overdekte eetkamer in de afhaalbalie. Een ruime patio is voorzien van vuurkorven. Het restaurant biedt levering via GrubHub, en zal binnenkort DoorDash toevoegen en dineren in Connecticut.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may also like