Achttien maanden geleden, software bedrijf Criterion, geestelijke gezondheidszorg leverancier Autism Behavioral Health en groothandel distributeur The Star Supply Co., worstelt met de eerste golf van de covid-19 pandemie.

Vandaag de dag is de pandemie nog lang niet voorbij, maar de drie bedrijven hebben aangetoond dat ze in staat zijn om door de wereldwijde gezondheidscrisis te navigeren door zich te richten op het welzijn van hun werknemers en effectief te communiceren met hun personeel.

Leidinggevenden van de drie bedrijven zeiden allemaal dat ze de pandemie hebben doorstaan zonder dat er op de werkplek uitbraken van covid-19-gevallen waren. Elk van deze bedrijven beveelt vaccinaties aan voor hun werknemers, maar eist deze niet.

Het trio is de top drie in de categorie kleine werkgevers van Hearst Connecticut Media ‘ s 2021 Top Workplaces awards.

Criterium, in Norwalk, met 52 werknemers, heeft deelgenomen aan de wedstrijd voor twee jaar en eindigde nummer 1 onder kleine werkgevers beide jaren.

“We denken dat veel samenwerking en dialoog, in plaats van mensen te vertellen wat ze moeten doen, heel goed werkt.”Criterium CEO Sunil Reddy zei in een interview.

Criterion heropende zijn kantoren in het Merritt 7 complex in Norwalk deze zomer. Het bedrijf verwelkomde medewerkers terug, maar niet nodig dat ze terugkeren naar het kantoor.

“Zolang het werkt voor alle partijen — de werknemers, het bedrijf en de klanten — dan maakt het niet uit waar onze medewerkers werken,” Reddy zei.

Danbury-gebaseerde autisme Behavioral Health, opgericht in 2016, heeft ook deelgenomen aan de wedstrijd voor twee jaar en eindigde in de nr. 2 Positie beide jaren. Het bedrijf creëerde in mei 2020 een heropeningsplan in zes fasen. De roadmap bevatte covid-19-veiligheidsprotocollen voor haar werknemers en de personen en familieleden die getroffen zijn door autismespectrumstoornis die diensten ontvangen.

“Wij zijn ervan overtuigd dat onze kracht als bedrijf het vermogen is om doordacht met elke medewerker in contact te komen. Dit betekent ontvankelijk zijn voor alle feedback en kansen bieden voor ons team om hun carrière bij ons te laten groeien,” zegt Jessie Wong, oprichter en executive director van ABH. “Uiteindelijk dienen we het gemeenschappelijke doel om evidence-based toegepast gedrag analyse therapie met klinische excellentie.”

Star Supply, die zichzelf omschrijft als nieuw

Engeland ‘ s grootste single-locatie HVAC en koeling distributeur, gerangschikt nummer 3 in de categorie. Als een bron van trots noemde het familiebedrijf zijn vermogen om ontslagen in de afgelopen 18 maanden te voorkomen.

Opgericht in 1959, heeft het bedrijf ongeveer 50 mensen in dienst, die zijn gevestigd op het hoofdkantoor op 118 Gando Drive In New Haven. Omdat het bedrijf door de overheid was aangewezen als een essentieel bedrijf, heeft het de faciliteit gedurende de pandemie opengehouden. De site beslaat meer dan 100.000 vierkante meter en omvat een magazijn en kantoren.

“Medewerkers zijn altijd onze grootste kracht”, zegt Star Supply President Greg Cohen. “We willen ervoor zorgen dat we ze goed en met respect behandelen en de uitdagingen begrijpen waarmee ze persoonlijk en op de werkplek worden geconfronteerd. We zien hoe we ze kunnen ondersteunen zodat ze optimaal kunnen presteren.”

Criterium, ABH en Star Supply zullen niet worden beïnvloed door een nieuw federaal mandaat dat alle werkgevers met meer dan 100 werknemers eisen dat hun personeel wekelijks wordt gevaccineerd of getest op het virus.

“Er is maar een handvol mensen die het niet hebben gekregen,” Cohen zei, Bij Star Supply.

Hoewel ze geen vaccins hebben voorgeschreven, zeiden ABH-functionarissen dat de organisatie ” in overeenstemming zal zijn met alle vereisten die door de Centers for Medicare & Medicaid Services worden vermeld met betrekking tot vaccinatiemandaten.”Op basis van een recente anonieme enquête, 82 procent van ABH werknemers zijn gevaccineerd — iets hoger dan het percentage voor alle in aanmerking Connecticut inwoners, maar ver onder het nationale gemiddelde.

De meeste Criterion werknemers zijn gevaccineerd,” op basis van interne gesprekken, ” Reddy zei.

Tegelijkertijd nemen de drie bedrijven veel mensen in dienst. Criterion-waarvan de software zich richt op HR-diensten zoals werving, talentontwikkeling en payroll voor mid — level bedrijven-is van plan om haar personeelsbestand in het komende jaar met 10 procent naar 20 procent uit te breiden, met openingen op gebieden als verkoop en projectmanagement.

“We zijn enthousiast om te blijven groeien,” Reddy zei. “Ik denk dat we in de goede richting gaan.”

Het bedrijf werd opgericht in 1984 als perfecte Software. Het werd in 2014 hernoemd naar zijn huidige naam, waarbij de hele cultuur werd vernieuwd en werd verplaatst van een ander Norwalk-kantoorcomplex.

Autisme gedrag gezondheid heeft zijn aanvrager pool uitgebreid. Het heeft zich gerealiseerd dat er veel gekwalificeerde professionals in “Toepasselijke en verwante gebieden”, zoals speciaal onderwijs en gezondheidszorg, volgens Wong.

“De pandemie heeft ons ook aangemoedigd om een uitgebreider pakket voordelen te implementeren, waaronder speciale erkenning voor verdienste bovenop onze medische voordelen, vakantie, vakantie, ziek beleid, 401k pensioenspaarplan enz.”, zei Wong, die ook klinische dirctor is. “Dit heeft het dubbele effect van zowel het aantrekken van meer potentiële medewerkers als het tonen aan onze huidige medewerkers dat hun inzet en toewijding wordt erkend.”

Kenmerkend voor een arbeidsmarkt met veel openingen, vullen de drie bedrijven niet onmiddellijk al hun posities in. Maar ze zeiden dat ze strenge criteria nodig hebben voor nieuwe rekruten om de werkomgeving te behouden die hun werknemers prezen in de Top Workplaces enquêtes.

“Het vinden van de juiste mensen voor ons team is zeker een uitdaging geweest”, zegt Cohen. “We nemen werkgelegenheid heel serieus, en we willen ervoor zorgen dat ze aansluiten bij die cultuur. Het houden van de cultuur is erg belangrijk voor ons.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may also like