NBC Sports Group, een van de grootste mediabedrijven gevestigd in Connecticut, bevestigd dinsdag dat het zou afsluiten van de NBCSN kabel kanaal op Dec. 31 en verplaatsen veel van haar programmering naar de kabel USA netwerk, dat is een andere divisie van moederbedrijf NBCUniversal.

USA Network zal haar programmering uit te breiden met de toevoeging van “premium NBC Sports events,” met inbegrip van dekking van soccer ‘ s Engels Premier League, NASCAR, INDYCAR, de Olympische Spelen, USGA en R&A Golf Championships, college en Olympische sport, paardenrennen en fietsen, NBC Sports ambtenaren zei in een persbericht over de veranderingen. CNBC, de Peacock streaming service en “andere lineaire platforms zullen ook gastheer van een breed scala aan live sport,” volgens NBC Sports officials.

On Jan. 1, USA Network zal de aftrap van haar nieuwe programmering met een Premier League tripleheader, onder leiding van een wedstrijd tussen titelverdediger Manchester City en gastheer Arsenal.

“We zijn verheugd om de overgang van de kabel dekking van veel van onze premium sportevenementen naar USA Network, Peacock en andere wijd verspreid NBCUniversal platforms, die ons een aanzienlijke boost in televisie huizen zal geven en zal ons in een nog sterkere positie als we groeien ons bedrijf,” NBC Sports voorzitter Pete Bevacqua zei in een verklaring.

Start Jan. 1, NBCSN zal een “slate” om kijkers te informeren over tune-in informatie weer te geven. NBC Sports zei dat het zal ook voeren ” uitgebreide marketing en social media campagnes, evenals de inhoud binnen telecasts om kijkers te waarschuwen over de situatie.”Bovendien, het zei NBC Sports’ partners zullen ” hun fanbases te informeren over de verandering. De precieze timing van de ontmanteling van het netwerk kan afhankelijk van de distributeurs variëren.”

USA Network is goed ingeburgerd als een sport carrier. Tijdens de Olympische Spelen van Tokio afgelopen zomer, leverde het live verslaggeving van track and field, mannen en vrouwen beachvolleybal, indoor volleybal en softbal. Het stond in primetime op de eerste plaats als sport-en-entertainment kabelnetwerk, met een gemiddelde van 1,6 miljoen kijkers, volgens gegevens van NBC Sports.

“USA is altijd de thuisbasis geweest van grote, iconische personages-op reality shows als’ Chrisley Knows Best, ‘premium scripted drama’ s als ‘Chucky’ en ‘The Sinner,’ en natuurlijk de high-octane energie van onze WWE persoonlijkheden — en groter-dan-leven pro atleten zal passen recht in,” Frances Berwick, voorzitter van Entertainment Networks, NBCUniversal Television & Streaming, zei in een verklaring. “We verwachten dat deze uitbreiding van ons live sports-aanbod zowel bestaande fans zal betrekken als nieuwe gemeenschappen naar de VS zal brengen, waardoor het netwerk verder zal worden versterkt als een topbestemming voor het beste en breedste entertainment in al zijn vele vormen.”

Het einde van NBCSN zal geen invloed hebben op NBC Sports’ meest bekeken show, “Sunday Night Football,” die wordt uitgevoerd op de NBC-uitzendkanaal en Peacock. SNF eindigde als de No. 1 prime-time show voor een record 10e-jaar op rij, het aantrekken van een gemiddeld publiek van ongeveer 17 miljoen in de 2020 NFL reguliere seizoen.

Het besluit van NBC Sports om NBCSN af te wikkelen werd oorspronkelijk bekendgemaakt in een stafmemo van Jan. 22 door Bevacqua. Hij beschreef de veranderingen” als onderdeel van een grotere transitie ” binnen de organisatie.

NBCSN werd in 1995 opgericht als het Outdoor Life Network-en later omgedoopt tot Versus, voordat het zijn huidige naam kreeg-en werd bekend om zijn NASCAR, NHL en Premier League-dekking, samen met zijn olympische uitzendingen. Beschikbaar voor tientallen miljoenen huizen, het is consequent gerangschikt als de tweede meest bekeken kabel sportkanaal, na ESPN.

De sluiting van de NBCSN zal volgens stadsambtenaren niet leiden tot lokale ontslagen.

NBC Sports is gevestigd op 1 Blachley Road, yards van Interstate 95 ‘ S afslag 9. Het heeft ongeveer 750 werknemers in Stamford, volgens gegevens gedeeld door het bedrijf.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may also like