Het is zeldzaam dat de Top werkplekken bedrijven, en de economie die ze weerspiegelen, line-up over de hele linie met zo duidelijk een mandaat als we zien in eind 2021.

Nee, geen covid-19-vaccinmandaat, hoewel velen daar mee te maken hebben. Ik heb het over de collectieve strijd om weer normaal te worden, hoe dat er ook uitziet, zowel fysiek als in de manier waarop deze winnende bedrijven zichzelf runnen.

Twee dingen zijn duidelijk, zoals mijn collega ‘ s en ik hebben gesproken met managers en medewerkers van de winnende bedrijven: het gebeurt langzaam. En normaal op de werkplek zal er niet uitzien als in 2019.

Bij specialty verzekeraar HAI Group, (Nummer 3 in de midsize categorie), bijvoorbeeld, CEO Ed Malaspina miste nooit een werkdag op kantoor, waar hij zich verplicht voelde om te komen opdagen, soms zelfs als iedereen op afstand werkte. Nu is HAI voor twee derde terug in huis — en wat een in-house is het-met een paviljoen en basketbalveld achter, yoga (nog steeds online) en allerlei programma ‘ s.

Malaspina zou net zo snel iedereen terug hebben, punt uit. “Maar ik denk dat er een aanzienlijk aantal werknemers die vinden beter leven balans door middel van werken op afstand en ik respecteer dat,” zei hij.

Voor het vierde jaar op rij en de vijfde keer in de Hearst Connecticut Media Top Workplaces contest, Berkshire Hathaway HomeServices New England Properties wint de nummer 1 plek onder grote werkgevers. Dit jaar, het komt te midden van een pandemie aangewakkerd huisvesting boom die zijn eigen vorm van stress brengt, toonaangevende CEO Candace Adams te suggereren dat het bedrijf zal blijven veel meer online, met kleinere kantoren.

Splash Car Wash, vier decennia geleden opgericht door Mark Curtis, die nog steeds de CEO, is geëindigd in de top drie in zijn grootte categorie vier keer eerder, maar nooit op nummer 1 — tot dit jaar. Petje af voor Splash, die sloot in het voorjaar van 2020, hoewel de gouverneur verklaarde auto diensten essentieel.

Curtis vertelde me business is solide op Splash ‘ s 16 Connecticut locaties, met een sterke economie, hoewel “een klein percentage van de mensen…zijn niet bezig met normale activiteit zelfs nog steeds, of vanwege de delta variant uptick.”

Zijn eigen werknemers zijn terug naar normale workflows, zo ongeveer, zei hij, Echo veel bedrijf managers die moeten hun systemen te resetten. Bridgewater Associates, het gigantische hedge fund, keert terug naar de winnaars lijst (nummer 2 groot) als het werkt om zijn beroemde kritische cultuur te behouden in een nieuwe, hybride formaat.

Remote werk is niet ongebruikelijk in de software-industrie, en criterium, van Norwalk, laat zien hoe het werkt het beste met zijn tweede rechte nummer 1 finish in de categorie kleine werkgevers, in de eerste twee jaar in de wedstrijd.

Onder de drie Top Leader award winnaars — de top executives — Maria Coutant Skinner, executive director bij McCall Center for Behavioral Health and Help Inc., zet een trend van de afgelopen jaren. We hebben gezien ten minste één hoofd van een gedrags-gezondheid provider winnen van de top leiderschap eer voor meerdere jaren achter elkaar.

Alle drie de Topleider honorees-Coutant Skinner (middelgrote werkgever), Sonja LaBarbera bij Gaylord Specialty Healthcare (grote werkgever) en Scott Crane bij boekhoudings-en adviesbureau Reynolds + Rowella (kleine werkgever), hebben in de afgelopen 18 maanden de stress op de werkplek onder werknemers net zoveel of meer moeten beheersen.

Als uw bedrijf hier op de lijst staat, gefeliciteerd. Om terug te keren naar normaal vereist Top werkplekken vaardigheden en cultuur. Als uw werkgever is niet op de lijst en zou moeten zijn, krijg een voorsprong op 2022 door te klikken op www.topworkplaces.com/nominate/hearstct.

Dan Haar ([email protected]) is columnist en associate editor van Hearst Connecticut Media en redacteur van Top Workplaces.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may also like