Het volgen van een glutenvrij dieet, vooral na een gezondheidsdiagnose, kan ontmoedigend zijn. Dat is de reden waarom een Connecticut vrouw die dit ervaren creëerde een uitgebreide bron om mensen te helpen restaurants, bakkerijen en producten voor hun dieetbehoeften te vinden.

Abby Helman Kelly van West Simsbury, de oprichter van Wicked Gluten Free, sneed ongeveer 10 jaar geleden gluten en zuivel uit haar dieet om ernstig eczeem aan te pakken. “Ik was verrast door hoe snel ik me beter voelde, en keek hoe mijn huid genas, langzaam maar zeker,” schreef ze op de website.

In 2016 creëerde ze glutenvrij Connecticut, een directory voor glutenvrije grondstoffen, eetgidsen en producten, en breidde ze de site uiteindelijk uit naar New England. Haar missie is om de gemeenschap te verbinden met informatie over veilige en glutenvriendelijke restaurants, bakkerijen, ambachtslieden en bedrijven.

Connecticut ‘ s keuzes voor glutenvrij eten groeien snel, en Kelly heeft ook expos georganiseerd en gehost in heel New England, met glutenvrije bedrijven en leveranciers. Ze runt ook Facebook forums waar mensen die glutenvrije diëten volgen hun ervaringen kunnen delen.

Veel mensen posten in de groepen op zoek naar hulp wanneer ze voor het eerst gediagnosticeerd met coeliakie of een andere aandoening waar ze nodig hebben om gluten te elimineren, zei ze.

“Het is enorm als iemand zegt dat je niet meer kunt eten zoals vroeger. Dat is echt eng. Het is een complete levensverandering — maar het hoeft niet te zijn, ” zei ze. “Iedereen helpt elkaar, en het is zo fijn om mensen op die manier met elkaar te verbinden.”

Wicked Gluten Free notes speciale glutenvrije restaurants en” meest coeliakie vriendelijke ” eetgelegenheden waar medewerkers zorgvuldig voedsel prep praktijken volgen, samen met details voor andere dieetbeperkingen.

Hier is een selectie van speciale glutenvrije restaurants in Connecticut, samen met anderen die er speciaal voor zorgen om een verscheidenheid aan glutenvrije producten te serveren.

Black Rock Social House, De Bridgeport gastropub die in maart werd geopend in de Voormalige Walrus & Carpenter ruimte, is volledig glutenvrij. Luxe comfort voedsel met internationale invloed omvatten “noshables” zoals fritto misto, short rib taco ‘ s, Aziatische tonijn pizza en knapperige Yukon aardappel met Peruaanse huancaina saus, en voorgerechten zoals geroosterde kip paprikas, maïsmeel korste skate vleugel en worst en broccoli rabe fettuccine.

Green & Tonic, een gezond Café, biedt een volledig menu met plantaardig, glutenvrij aanbod. Geniet van smoothies en acai kommen, boerenkool groene wraps, soepen, bladgroene salades, koudgeperste sappen en “gebak en power snacks” gemaakt met Glutenvrij meel. Nieuwe ontbijtbroodjes worden gemaakt met zelfgebakken glutenvrije focaccia, eieren en kaas alternatieven, avocado en optionele “Beyond” plantaardige worst.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

You may also like