Xi zegt China op te zetten Beijing stock exchange voor kmo ‘ s

3 sep by thaiphan

Xi zegt China op te zetten Beijing stock exchange voor kmo ‘ s

BEIJING (Reuters)-China ’s President Xi Jinping op donderdag zei het land zou het opzetten van een effectenbeurs in de hoofdstad, Beijing, om kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’ s) te dienen.

Het vasteland van China twee grote beurzen zijn in de financiële hub van Shanghai en in de zuidelijke stad Shenzhen, op de grens van het vasteland met Hong Kong.

In een video-adres bij de opening van de China International Fair for Trade in Services (CIFTIS), Xi zei dat China zou blijven ondersteunen van de innovatie-gedreven ontwikkeling van het MKB.

Dit zou worden gedaan door “door verdieping van de hervorming van de nieuwe derde Raad van bestuur en het opzetten van de Beijing stock exchange als het primaire platform ten dienste van innovatie-georiënteerde KMO’ s,” voegde hij eraan toe.

Reuters meldde in maart Dat China overweegt een beurs op te richten om buitenlandse beursgenoteerde bedrijven aan te trekken en de wereldwijde status van haar onshore aandelenmarkten te versterken, onder vermelding van bronnen met kennis van de zaak.

De bronnen zeiden toen dat het upgraden van Beijing ‘ s bestaande aandelenbeurs voor kleine en middelgrote bedrijven, bekend als de nieuwe derde Raad, was een van de opties die worden besproken.

China ‘ s securities regulator zei het opzetten van een Beijing stock exchange zou helpen verdiepen financiële aanbodzijde structurele hervormingen en het verbeteren van de kapitaalmarkt systemen.

In een verklaring uitgegeven kort na Xi ‘ s opmerkingen, de China Securities Regulatory Commission (CSRC) zei dat haar leiderschap was “opgewonden” bij het vooruitzicht, zou het voorstel van de president in de diepte te bestuderen en resoluut uit te voeren.

“Kleine en middelgrote ondernemingen kunnen grote dingen doen,” de CSRC toegevoegd.

In andere opmerkingen in zijn toespraak tot de opening van ciftis markeren, een beurs in Beijing, Xi zei dat China zou “meer mogelijkheden voor samenwerking te creëren door het opschalen van de steun voor de groei van de dienstensector in Belt en Road landen.”

De Belt and Road Initiative is Xi ‘ s handtekening handel en infrastructuur regeling.

China zal Beijing en andere plaatsen te ondersteunen in “het loodsen van de aanpassing van de binnenlandse regels met die in hoge standaard internationale vrijhandelsovereenkomsten, en in het bouwen van demonstratiezones van digitale handel,” de president toegevoegd.

(Reporting by Beijing Newsroom; writing by Tom DalyEditing by Raissa Kasolowsky, Barbara Lewis and Bernadette Baum)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *